Wijnreis Zuid Amerika

Het boeken van een wijnreis naar Zuid Amerika kan naar verschillende gebieden. Zelf heb ben ik naar Chili geweest en heb ik enkele jaren daarna Argentinië bezocht. Beide landen die absoluut een bezoek waardig zijn. Op deze pagina lees je meer informatie over een wijnreis door Zuid Amerika en welke mogelijkheden er zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden qua lengtes waardoor je veel of weinig wijngaarden in Zuid Amerika kunt bezoeken. Hieronder lees je meer over mijn wijnreis door Zuid Amerika.

Wijnreis Zuid Amerika

Wijnreis Zuid Amerika

Wijnreis Zuid Amerika. De mooiste wijngaarden van Amerika

De eerste dag vertrek je vanaf Nederland naar Santiago. Dit is de hoofdstad van Chili. De wijnreis naar Zuid Amerika is begonnen! Na aankomst in het land kun je jezelf even opfrissen na de lange reis en genieten van een heerlijk diner. Op de tweede dag begint de wijnreis Zuid-Amerika in Chili pas echt. Je leert vandaag de Chileense wijncultuur beter kennen. Je bezoekt het grootste wijnveld van Chili, wat de twee na grootste van heel de wereld is. Je krijgt hier een rondleiding, er wordt veel verteld over de geschiedenis en de productie van de wijnen en uiteraard gebeurt dit allemaal onder het genot van heerlijke wijnen. In de avond dineer je waar je wilt.

Zuid Amerikaanse wijnreis richting Mendoza

Op de derde dag ontbijt je en pak je het vliegtuig naar Mendoza. Dit is ook wel de plek van de zon en de goede wijn. Je leert vandaag de stad goed kennen op eigen houtje. Kies zelf een leuk restaurant uit om te dineren. Op de vierde dag schuif je aan bij het ontbijt waarna je het wijngebied van Mendoza leert kennen. Je gaat naar een olijvenfabriek en een ontzettend bekende bodega waar je heerlijke wijnen proeft. Je kunt ook een tour maken langs diverse bodega’s door middel van een mountainbike. Hoe gaaf is dat? In de avond dineer je met het gezelschap. Op de vijfde dag ga je naar een andere accommodatie in Mendoza, namelijk een groot en elegant landhuis. Hier krijg je een rondleiding en proef je weer de heerlijke gerechten en wijnen.

Ook de plaatsen Salta en Cachi worden niet overgeslagen

Ook de zesde dag van de wijnreis door Zuid Amerika begint met een goed ontbijt, waarna je naar Salta vliegt. Dit is één van de meest belangrijke steden in het noordwesten van het land Argentinië. Vandaag doe je rustig aan. De volgende morgen neem je deel aan een ontbijtbuffet, waarna je de hele dag vrij te besteden hebt. Ga naar gezellige cafés, terrassen en winkeltjes of bezoek op eigen gelegenheid een wijnboerderij. De volgende dag krijg je een huurauto ter beschikking en rijd je naar Cachi. Je gaat vandaag de bergen in en je geniet van diverse wijnen. Op de negende dag van de wijnreis door Zuid Amerika rijd je naar het zuiden. Je zult zien dat het landschap snel veranderd in prachtige wijngaarden. Je hebt vandaag één proeverij en een diner op de planning staan. Dag 10 staat in het teken van rondleidingen, wandelingen, prachtige natuur en heerlijke wijnen.

De wijnreis door Zuid Amerika vergeet Argentinië niet

Tijdens de laatste vijf dagen van de wijnreis door Zuid Amerika maak je nog veel mee. Je gaat naar Tucumán, waar je prachtige bloemen en planten zult zien en waar je heerlijke wijnen kunt nuttigen. Ook ga je nog naar Buénos Aires, wat de Argentijnse hoofdstad is. Hier overnacht je in een zeer luxe hotel waar een culinair diner op de planning staat. De volgende ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet, waarna je weer verder op pad gaat. Dit keer ga je naar het centrum. De volgende dag maak je een uitgebreide citytour. Je kunt ook kiezen voor een privé stadstour door het historische gedeelte van de stad. De rest van de tijd is vrij te besteden tot aan de laatste dag wanneer je weer naar huis gaat. Je kunt zelf diverse wijngaarden bezoeken waardoor deze wijnreis door Zuid Amerika deels georganiseerd en deels zelfstandig te doen is. Bekijk ook eens mijn reis door Zuid Afrika.