Wijnreis Zuid Afrika

Houd je van wijn, genieten en reizen? Dan is een wijnreis zeker iets voor jou! Je kunt diverse reisjes boeken naar verschillende gebieden in diverse landen. Op deze pagina gaat het over wijnreizen naar Afrika. Tijdens zo een reis maak je van alles mee. Je kunt kiezen voor een wandelvariant, waarbij je wandelt door prachtige gebieden, langs olijf- en wijngaarden en waar je tussendoor geniet van diverse wijntjes en culinaire hapjes. Of je nu een standaard arrangement wenst of een luxe waarbij alles tot in de puntjes wordt georganiseerd, het is allemaal mogelijk. Lees hieronder mijn wijnreis verhaal door Zuid-Afrika.

Wijnreis Afrika: Zuid-Afrika in vijf dagen

Er is een gave vijfdaagse wijnreis te boeken. Je gaat naar Zuid-Afrika, dat bekend staat om de “Tuinroute”. Dit is de route van Port Elizabeth naar Kaapstad. Veel mensen vergeten echter dat tussen deze route en Kaapstad in, verschillende authentieke plekjes te vinden zijn. Je kunt natuurlijk de landelijke baan pakken, maar het is ook erg gaaf om een uitgestippelde route te volgen die niet over deze hoofdwegen gaan. Je komt hierbij langs historische architectuur, uitgestrekte landgoederen, luxe wijnboerderijen en andere prachtige locaties. Ook is er een periode waarin je walvissen kunt spotten. Hieronder lees je meer details over de vijfdaagse wijnreis Zuid-Afrika.

Wijnreis Zuid Afrika

Wijnreis Zuid Afrika

De wijnreis in Zuid- Afrika bij Kaapstad

Je maakt kennis met de Tuinroute. Hierna ga je richting de hoofdstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Zodra je de snelweg verlaat bij het dorpje Botrivier, rijd je naar de kustplaats Hermanus. In de maanden van juli tot en met november is de kans groot dat je hier walvissen spot.
Je ontdekt de kustplaats Hermanus pas goed. Je kunt hier walvissen spotten. De vrouwtjes komen als eerste aan. In oktober komen de mannetjes hun vrouw en jongen ophalen. Ze komen soms tot 20 meter vanaf te kust, dus je zou ze zowat aan kunnen raken. De kans dat je walvissen spot is dan ook in de maand oktober het grootst. Je zult de meest prachtige kiekjes kunnen maken tijdens je wijnreis.

Afrikaanse wijnreis langs de kust

Op de derde dag ga je verder richting Kaapstad. Je maakt een gave tocht langs de kust. Je komt een aantal kustplaatsjes tegen, je gaat over kronkelende weggetjes langs rotsen, je zult steile afgronden en bergen tegenkomen en het ligt ook nog eens direct aan de oceaan. Een ding is zeker, vervelen doe je je niet. Middenin een mooie vallei ligt Franschhoek. Het is een dorpje dat beschikt over culinaire hoogstanden, zoals restaurants en plekken waar je de heerlijkste, plaatselijke wijnen kunt proeven. Samen met Paarl en Stellenbosch wordt de zogenoemde “wijndriehoek” gevormd.

Mijn ervaringen met de Wijndriehoek

Er is genoeg te proeven! De accommodatie voor deze nacht is omgeven door diverse wijngaarden. Op de vierde dag ontdek je de wijndriehoek goed. Dit is de dag dat je vele wijnboerderijen, wijngaarden, restaurants en andere “wijnplekjes” langsgaat. Je zult hier genoeg proeven.
Op de laatste dag ga je via eventuele wijnboerderijen naar de hoofdstad Kaapstad. Je kunt hier de hele dag van alles proeven, het centrum verkennen en proosten op het einde van een geweldige wijnreis door Afrika. Lees ook mijn ervaringen door Zuid Amerika!