Wijnreis Valencia

Veel mensen zullen Valencia wel kennen. Het is de op twee na grootste stad van heel Spanje en een gemeente. Ook is het een autonome regio. Ook staat het bekend als wijngebied. Je kunt er diverse wijngaarden, wijnboerderijen en domeinen vinden. Het is dan dus ook erg leuk om een wijnreis te maken in Valencia. Wij hebben een voorbeeld van een reis gevonden, waar veel bij inbegrepen zit. Centraal staan excursies, wijnproeverijen en kookworkshops. Je verblijft in een sfeervol driesterren restaurant genaamd San Lorenzo Boutique, dat te vinden is in het oude stadscentrum.

Wijnreis Valencia

Op de eerste dag kom je aan in het prachtige hotel in de streek. Je kunt je hier even opfrissen en rustig settelen, waarna je direct wordt verwacht in het oude centrum van de stad. Je gaat met de groep naar een wijnproeverij waar je heerlijke wijnen kunt proeven. Hierna wandel je naar de kathedraal aan de Plaza de la Reina. Je mag dit zeker niet missen. Na de eerste dag dineer je gezellig in een sfeervol restaurant. Het staat bekend om de goede wijnkaart en de heerlijke gerechten dus je begint de reis al erg goed.

Op de tweede dag geniet je van een ontbijt en ga je fietsen door het oude centrum van de stad. Tussendoor stop je op het strand waar je traditionele gerechten kunt proeven tijdens een lunch. Je hebt na deze lunch een vrije middag. Je kunt heerlijk ontspannen op het strand en bijvoorbeeld een boekje lezen. Ook kun je boetiekjes in de buurt bezoeken. Hierna ga je met zijn allen verder naar een restaurant. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten en een wijnarrangement.

Paella cursus

Ook de derde dag start goed met een stevig ontbijt. De derde dag valt op een zaterdag en dit is de dag waarop de lokale markt aanwezig is. Het is erg leuk om hier een bezoek aan te brengen. Na een bezoekje aan de markt ga je naar een paella cursus. Je verzorgt je eigen lunch en de wijnen worden geserveerd door het restaurantje. Na hard werken en het nuttigen van je eigen lunch ben je de middag vrij en kun je weer heerlijk ontspannen of ondernemen. Je kunt ook zelf kiezen waar je dineert.

Flamenco dans

Vannacht word je aan het werk gezet. Je gaat de wijnboer assisteren tijdens het oogsten. Wat erg leuk is, is dat je het hele proces van dichtbij meemaakt en je diverse wijnen kunt proeven rechtstreeks vanuit het wijnvat. Je krijgt van de wijnboer ook het een en ander uitgelegd en een rondleiding. Hierna ga je naar een andere bodega waar weer een wijnproeverij plaatsvindt. Hier geniet je van een lokale lunch met bijpassende wijnen. Tussen de lunch en het diner door ben je vrij om zelfstandig de buurt te verkennen en om 20:00 dien je aanwezig te zijn bij het diner waar je tapas eet en waar je de authentieke Flamenco dans kunt bekijken.

Helaas is de laatste dag van de wijnreis aangebroken en is het tijd om je spullen te pakken. Geniet nog eenmalig van het ontbijtbuffet en schaf nog een aantal flessen wijn aan die in de smaak zijn gevallen voor je naar huis gaat. Je zult met veel ervaringen rijker, flessen wijn en mooie herinneringen de stad verlaten.