Wijnreis Cataluña

Cataluña is een autonome regio van Spanje. Het wordt ook wel Catalonië genoemd, waar Barcelona de hoofdstad van is. Als je van de Spaanse zon, paella, wijn en reizen houdt, dan is het zeker een aanrader om eens een wijnreisje te maken naar Catalonië. Je kunt meerdaagse wijnreizen boeken. Op deze pagina lees je meer over een driedaagse wijnreis Cataluña waar je op de laatste dag ook zelf een invulling kunt geven. Deze wijnreis maak je in Priorat, wat een comarca is van de Spaanse regio Catalonië. Het is een erg traditionele streek, maar daarnaast ook een moderne en een van de meest spannendste streken van het land. Het is natuurlijk spectaculair hoeveel wijnen je kunt proeven, maar wat ook erg gaaf is, is de natuur.

Wijnreis Cataluña

Wijnreis Cataluña

Wijnreis Cataluña. Mijn wijnreis verhaal door Spanje

Je vindt er prachtige bergen en rotsen, geweldige wijngaarden en gezellige, authentieke dorpjes. Als je kiest voor deze Cataluña wijnreis, dan logeer je in een Catalaanse Mas. Deze is gebouwd in de 19e eeuw. Je slaapt er in één van de zeven sfeervolle kamers die ieder beschikken over een luxe badkamer en gratis draadloos internet. Er is ook een balkon, zwembad en tuin aanwezig.
Als je aankomt in Cataluña, Priorat, dan kun je de dag rustig aan doen. Je maakt kennis met de gastvrouw en gastheer en er wordt ontzettend culinair voor je gekookt. Er wordt bij het bereiden van de heerlijke gerechten gebruik gemaakt van verse en regionale producten. Uiteraard is het mogelijk om allergieën en andere (dieet)wensen door te geven. Je kunt na het eten de buurt verkennen of heerlijk gaan slapen om fris op te staan de volgende dag.

Langs Bodega tijdens de wijnreis door Cataluña

Nadat je het ontbijt op hebt, breng je een bezoek aan de plaatselijke bodega. Hier worden fantastische wijnen gemaakt. Je krijgt uitleg, een rondleiding en je mag twee van hun geweldige wijnen proeven. Later op de tweede dag van de wijnreis door Cataluña breng je een bezoek aan een klein familiebedrijf. Het bedrijf is van Francesc en Montserrat. Je proeft hier erg bijzondere wijnen, uit de regio Priorat. Nadat je de bodega en het familiebedrijf hebt bezocht, ben je hoogstwaarschijnlijk al voldaan. Toch is er nog veel meer te doen. Het is erg leuk om hierna naar een lekker restaurant te gaan in Gratallops. Als je nog een aantal wijnen wilt proeven die aan de top van Spanje staan, dan zit je hier zeker goed! Je kunt van te voren reserveren bij het restaurant genaamd Irreductibles. Je kunt er ook een fles kopen om mee terug te nemen naar Nederland. Zo blijf je ook bij thuiskomst nog even denken aan de heerlijke wijnreis door Cataluña.

Wijnboerderijen bezoeken in Cataluña

Ook op de laatste dag wordt er een heerlijk ontbijt verzorgd. Je kunt die dag zelf kiezen wat je gaat doen. Het is erg leuk om diverse wijnboerderijen in de regio te bezoeken waar je de afgelopen twee dagen nog niet bent geweest. Het is toch immers een wijnreis waar nooit genoeg geproefd kan worden. Wat ook erg leuk is om te doen op de laatste dag, is een bezoek brengen aan de hoofdstad Barcelona. Uiteraard is het ook mogelijk om een aantal dagen bij te boeken in deze geweldige stad. Je kunt daar cultuur snuiven, bezienswaardigheden bezoeken, winkelen, genieten van het weer en uiteraard ook culinaire hoogstandjes nuttigen in diverse restaurants. Een wijntje drinken past ook hier weer goed in het plaatje. Kortom, ik vond het een heerlijke wijnreis door Cataluña en kan hem dan ook zeker aanraden!