Wijnreis Andalusië

Andalusië is één van de 17 autonome regio’s van het land Spanje. De hoofdstad ervan is Sevilla. Het is erg gaaf om een wijnreis te maken. Je kunt naar verschillende regio’s toegaan om een geweldige ervaring op te doen met zo een wijnreis, waaronder ook naar Andalusië. Op deze pagina gaat het dan ook over een culinaire wijnreis Andalusië. Je gaat hierbij langs prachtige steden als Malaga, Cordoba en Granada. Tijdens deze zevendaagse wijnreis in Andalusië combineer je twee prachtige steden uit de regio met een wijngebied. Je begint met het wijngebied, gaat naar Cordoba en Granada en tijdens de gehele wijnreis proef je de heerlijkste wijnen en andere culinaire hoogstandjes.

Wijnreis Andalusië, mijn verhaal

Je kunt een vlucht nemen naar Malaga om de wijnstreek in Andalusië te bezoeken. Je hebt daar een gezellige en knusse kaas- en marmeladefabriek. Hier kun je een rondleiding krijgen en diverse hapjes proeven. Het is verstandig om de eerste dag niet teveel te ondernemen, aangezien er nog veel drukke en indrukwekkende dagen aankomen.

Guadalfeo rivier

Erg gaaf aan de accommodatie: hij bevindt zich op een heuvel dat uitkijkt over de Guadalfeo rivier en prachtige bergen. Er wordt voor je gekookt en je proeft verschillende lokale gerechten en wijnen. Op dag twee ga je in de ochtend naar een authentiek wijnhuis. Het is een biologisch domein waar je uitleg krijgt en verschillende, overheerlijke wijnen proeft. Dit duurt een aantal uren. Je kunt de rest van de dag zelf invullen en zodra je weer bij je accommodatie aankomt wordt er weer heerlijk voor je gekookt.

Vijriega-druif

Op de derde dag ga je in de ochtend naar een wijnboer die verschillende wijnen maakt. Hij maakt onder andere wijn van de unieke Vijriega-druif. Je krijgt na de proeverij en rondleiding een omschrijving die je kunt gebruiken tijdens een rondwandeling door de verschillende wijngaarden. Ook kun je de verdere omgeving verkennen en een hammendrogerij bezoeken waar je de lekkerste Serranoham proeft. In de avond wordt er weer uitmuntend voor je gekookt. Op dag vier ga je naar de stad Granada. Je kunt ’s middags het Alhambra bezoeken, dat je op verschillende manieren kunt bereiken. Je kunt hoog door de bergen rijden maar ook via een sightseeing tocht waarbij je woestijnlandschappen tegenkomt. Je overnacht in een gezellig driesterrenhotel in Granada.

Cordoba

Ook kun je richting Cordoba. Wat erg gaaf is, is dat je door de olijfolieschuur van Spanje komt. Hier bevinden zich honderdduizenden olijfbomen. Er worden hier verschillende olijfoliën gemaakt van eigen olijven. Na een gave dag vol met reizen, proeven en genieten van de cultuur en natuur, kom je aan in een sfeervol hotel. Je eet op dag vijf in een restaurant in de buurt waar je ook weer diverse wijnen kunt proeven. Je gaat langs een authentieke familiebodega uit de 19e eeuw. Je krijgt hier een rondleiding, proeft verschillende wijnen en tapas. De rest van de dag is zelf in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld toeren door de omgeving of een dagje te winkelen. In de avond eet je heerlijke tapas.