Wijnreis Spanje

Als je nog nooit een wijnreis hebt gemaakt, dan is het zeker aan te raden om het toch eens te doen. Het is natuurlijk wel handig als je dan ook van wijn houdt. Een wijnreis kan gemaakt worden in verschillende landen en diverse regio’s. Voorbeelden van landen zijn Griekenland, Slovenië, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk en Duitsland. Maar ook een wijnland waar je verschillende wijnstreken vindt, is Spanje. Je kunt bijvoorbeeld naar Andalusië, Cataluña, Galicié, Ribera del Duero en Baskenland. Ook een erg beroemde wijkstreek is Rioja. Je vindt er prachtige heuvels en valleien, met daar om heen berglandschap. Het gebied staat vooral bekend om de volle en robuuste rode wijnen en tegenwoordig ook om de iets lichtere wijn. Je proeft ze allebei tijdens de wijnreis Spanje. Hieronder lees je meer over een vierdaagse wijnreis Spanje in de wijnstreek Rioja.

Rioja wijnen

Op de eerste dag word je in de middag verwacht bij een erg gezellig hotel. Het hotel bevindt zich in een historische stadsvilla, wat erg gaaf is. Je kunt je er rustig settelen en jezelf even opfrissen na het reizen. Je hebt tot aan het diner de tijd om zelf op pad te gaan. Leer de omgeving vast kennen bijvoorbeeld. Je kunt ook op het terras van het hotel relaxen. In de avond word je verwacht in het restaurant van het hotel. Je krijgt hier een heerlijk diner geserveerd waarbij diverse Rioja wijnen geproefd worden.

Haro

Erna word je verwacht in een prestigieuze bodega, in de stad Haro. Het is één van de oudste wijnhuizen van de regio dat wijnen produceert. Allereerst krijg je een rondleiding en uitleg. Hierna is er een proeverij waarbij je de signatuur-wijnen proeft van het huis. Je kunt na de proeverij zelfstandig verder. Ga bijvoorbeeld het gezellige centrum van Haro in om daarna tapas te eten in één van de leuke Spaanse tapasrestaurants.

Wijnhuis in Rioja Alavesa

Ditmaal met een ontzettend prachtig wijnhuis in Rioja Alavesa. De tocht er naar toe is al geweldig. Je ziet de mooie en afwisselende natuur, komt langs en door middeleeuwse stadjes en je komt moderne maar ook klassieke wijnhuizen tegen. Het wijnhuis waar je een afspraak hebt is ontstaan in de jaren 20, waar sindsdien heerlijke volle rode wijnen worden geproduceerd. Je krijgt een rondleiding, uitleg en hierna een proeverij. Hierna volgt een lichte lunch. Dit gebeurt meestal in de vorm van een picknick buiten. Erg leuk is om hierna Logroño te bezoeken. In de avond word je verwacht in een restaurant vlakbij het hotel. Dit is een restaurant dat gastronomische gerechten serveert waarbij authentieke recepten seizoensgebonden zijn. Ook bij ieder gerecht worden er weer heerlijke Rioja wijnen geserveerd. Het hangt van je vlucht af of je nog tijd hebt om zelf wat te ondernemen. Mocht er nog tijd over zijn, dan is het erg leuk om nog andere diverse wijnhuizen of olijfgaarden te bezoeken.

De wijnreizen door Spanje:

Een selectie van de mooiste Spaanse wijnreizen: