Wijnreis Slovenië

Slovenië is een prachtig land, dat door de mensenmassa tot op de dag van vandaag nog niet helemaal ontdekt is. het is een dicht bebost land met veel natuur. Je kunt er onder andere wandelen in natuurparken, watervallen bezoeken of kajakken en wildwater raften. Je kunt er ook heerlijke gerechten proeven. Wist je ook dat Slovenië beschikt over wijngebieden? Het is dus erg leuk om een wijnreis Slovenië te maken. Het is erg gaaf om dan naar Maribor te gaan. Veel mensen zullen allereerst naar Lubljana gaan, de hoofdstad van het land. Dit is toeristischer. Maribor is de tweede grootste stad van het land dat bekend staat om monumentale gebouwen, musea, parkjes en wijn. Hieronder lees je meer over een wijnreis Slovenië Maribor.

Wijnreis Slovenië

Wijnreis Slovenië

Wijnreis Slovenië

Als je aankomt in je geboekte accommodatie in de middag, dan is er tijd om je even rustig te settelen. Je kunt tot aan het diner doen waar je zin in hebt. Fris jezelf even op en ga er bijvoorbeeld even op uit. Het is erg leuk om vandaag wat monumentale gebouwen en gezellige parkjes op te zoeken. Je kunt hier wandelen, de cultuur leren kennen, tussenstops maken om terrasjes te pakken en ga zo maar door. Het is ook erg leuk om even te winkelen in gezellige centra van Maribor. In de avond word je verwacht voor een diner dat bij de wijnreis in zit. Je krijgt heerlijke gerechten geserveerd uit de regio. Bij ieder gerecht wordt een bijpassende wijn geserveerd dat geproduceerd is in de wijnvelden van het mooie Maribor. Misschien heb je na dit diner al wel een favoriet!

Veel wijn proeven tijdens de Slovenië wijnreis

Start de dag goed door goed te ontbijten, want vandaag wordt er veel wijn geproefd. Aan het einde van de ochtend heb je een afspraak met een klein en knus Sloveens wijnhuisje. De wijnboer produceert de wijn in kleine getalen en spreekt vol passie over zijn wijnen. Ze produceren niet meer dan een paar duizend flessen per jaar, omdat het kleinschalig is en nog niet heel bekend. Het zijn dus exclusievere, Sloveense wijnen. Je krijgt hier een rondleiding, je kunt je vragen stellen en uiteraard kun je een aantal heerlijke wijnen proeven. Wist je dat 94% van alle wijnen die geproduceerd worden in Slovenië, door eigen inwoners geconsumeerd worden?

Weinig export, zeldzame wijnen uit Slovenië

Er is dus bijna geen sprake van export naar andere landen. Je kunt na dit bezoek een wijntoer op eigen gangetje doen door het mooie Maribor. In veel knusse en gezellige tentjes kun je lokale wijnen proeven en heerlijke gerechtjes nuttigen. Na een middag zelfstandig is het mogelijk om in de avond deel te nemen aan het diner. Dit keer zit het niet in het pakket inbegrepen, maar zoals je de avond ervoor hebt geproefd is het diner het geld zeker waard. Je kunt weer andere heerlijke gerechten nuttigen en je favoriete wijn bestellen.

Laatste dag van de wijnreis

Als je nog de hele dag hebt voor vertrek naar huis, dan is het aan te raden om naar Lent te gaan. Hier vind je Stara Trta. Het is de oudste wijnstok ter wereld, gelegen aan de rivier. Het is een toeristische trekpleister, dat ook nog eens vermeldt staat in het Guinness book of records. Je kunt van te voren een afspraak maken en ontzettend veel wijnen proeven tijdens een proeverij. Lees ook eens mijn verhaal over een wijnreis door België.