Wijnreis Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Het is tevens de grootste stad van het land. Velen zullen dit al wel weten. Maar wist je dat Lissabon ook één van de gaafste steden is waar je een wijnreis kunt maken? Het wordt ook wel de witte stad genoemd dat gelegen is aan de baai en de mond van de Taag. Het beschikt over een uitgebreide drink- en eetcultuur. Op deze pagina lees je meer over een wijnreis in Lissabon. Je logeert in een prachtig historisch pand uit de beginjaren van de 20e eeuw, dat een tijdje geleden prachtig gemoderniseerd is. De kamer waarin je overnacht is erg mooi ingericht, straalt sfeer uit en beschikt over alle faciliteiten en gemakken die je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Ik heb zelf de wijnreis door Lissabon gemaakt en daarover heb ik hieronder mijn ervaring geschreven. Wil jij ook naar de wijngaarden in en rondom Lissabon? Dan is de wijnreis door Lissabon absoluut een aanrader.

Wijnreis Lissabon

Wijnreis Lissabon

Wijnreis Lissabon

Je komt aan op een donderdag. Je wordt in de middag verwacht bij de accommodatie, waar je je incheckt, je spullen kunt uitstallen en waar je je eventjes op kunt frissen. Hierna kun je de historische stad op eigen gemak leren kennen. Proef de sfeer, bezoek historische monumenten en vul je eigen dag in. Je wordt ook in de oude stad verwacht voor een geweldig diner. Dit zit bij de wijnreis Lissabon inbegrepen. Het is een erg modern Portugees restaurant waar je kunt genieten van een driegangendiner. Er worden gerechten gemaakt door een jonge chef, die gebaseerd zijn op Portugese maar ook Mozambikaanse tradities. Er wordt met de beste producten gekookt waardoor de gerechten op zijn minst voortreffelijk zijn. Bij iedere gang wordt een bijpassende wijn geserveerd. Na het diner ga je weer naar het hotel. Je kunt er op de tweede dag weer helemaal tegenaan! Je maakt eerst een wandeltocht met een gids.

Wijnproeverij in onder andere Alfama, Baixa en Graça

Je bezoekt de wijken genaamd Alfama, Baixa en Graça. Dit zijn de oudste buurten van de mooie stad Lissabon. Je kunt na deze tour zelf verder dwalen door de straten en dorpjes die je tegenkomt. Je wordt aan het einde van de middag verwacht bij een wijnproeverij. Deze is volledig georganiseerd dus je hoeft je er niet druk om te maken. De proeverij bevindt zich op een erg mooie locatie in Lissabon. Je krijgt te maken met een Portugese vinoloog die verteld over de lekkerste wijnen. Je proeft de belangrijkste wijnsoorten van Portugal. Wat ook georganiseerd is, is een diner in een klassiek en erg sfeervol restaurant. Je nuttigt hier heerlijke gerechten tijdens een driegangendiner, die vooral gebaseerd zijn op vis- en schaaldieren. Ook hier krijg je bij ieder gang weer heerlijke wijnen geserveerd die uit de eigen regio komen. Dat maakt de wijnreis Lissabon extra leuk. Je proeft alles uit de eigen regio.

Naast wijn proeven ook ontspannen tijdens de wijnreis door Lissabon

Op de derde dag ga je na het ontbijt naar Alentejo. Je komt bij een hooggelegen wijnquinta. Er is hier een prachtig hotel gevestigd waar je de laatste nacht zult overnachten. Het ligt op een grond van 50 hectare groot, waar je diverse tuinen, terrassen en zwembaden vindt. Je kunt er wandelroutes volgen. In de middag krijg je een rondleiding over het complex. Daarna is er een proeverij waar je hun topwijnen proeft. In het hotel wordt in de avond een heerlijk diner georganiseerd.

Je kunt nog van een heerlijk ontbijt genieten, waarna je op eigen gemak naar het vliegveld kunt vertrekken. Met het vliegtuig ben je er ook zo. De vliegtijd is vrij kort. Het is wel aan te raden om een late vlucht terug te nemen. Zo kun je nog wat ontdekken van de stad en rustig naar het vliegveld gaan. Het is niet fijn om zo een luxe wijnreis af te sluiten met veel gehaast. Neem je favoriete wijn en herinneringen mee naar Nederland en het is een wijnreis om nooit meer te vergeten.