Wijnreis Douro

Als je een wijnreis in Portugal wilt maken, dan is het erg gaaf om dat te doen in de Douro Vallei waarvan de afkorting Douro is. De Douro is ook een erg bekende rivier in het noordoosten van Portugal. De Douro Vallei zelf is echt een kroonjuweeltje. Het beschikt over adembenemend mooie landschappen, wijngaarden en andere natuur. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Een bezoek hieraan brengen is dus zeker niet verkeerd! Je kunt een wijnreis boeken waarbij je de prachtige Douro Vallei ontdekt, diverse rode en witte wijnen proeft en kennis maakt met moderne maar ook authentieke keuken.

Wijnreis Douro

Wijnreis Douro

Wijnreis Douro. Heerlijke wijnproeverijen en rondleidingen

Je komt aan bij een wijnquinta, dat te vinden is in het centrum van Douro. Het ligt op maar liefst 120 hectare landgoed waar je geweldige terrassen en heerlijke tuinen zult treffen. Je zult hier de komende nachten verblijven. Wat fijn is, is dat er een groot openlucht zwembad is waar je gebruik van kunt maken. De kamers zijn sfeervol en beschikken over de nodige faciliteiten. Op het domein worden rode, port en witte wijnen worden geproduceerd. Zodra je rustig je spullen hebt gesetteld en jezelf even hebt opgefrist, krijg je een rondleiding. Hierna volgt een wijnproeverij. Je kunt hierna genieten van een heerlijk diner waar ook weer de lekkerste wijnen worden geserveerd.

Douro wijnreis, cultuur en dineren samen met wijn proeven

Zodra je het heerlijke ontbijt op hebt, wordt je verwacht bij een historisch wijnhuis. Hier worden wijnen gemaakt die tot de wereldtop behoren. Hoe gaaf is het, dat jij hier naar toe mag gaan? Je krijgt hier een interessante rondleiding, waarna je kunt genieten van een uitmuntende lunch. Je proeft hierna ook een selectie aan wijnen. Na dit bezoek ben je vrij om te doen waar je zin in hebt. Je kunt nog even rondkijken in de omgeving, naar de geweldige barokstag Lamego gaan of gewoon ontspannen bij het hotel. Ook ben je deze tweede dag vrij om zelf een restaurant uit te kiezen.

Wijnhuizen bezoeken tijdens de wijnreis door Douro

Na weer een heerlijk ontbijtje te hebben genuttigd, ga je wederom weer naar een geweldig wijnhuis. Dit keer bij het plaatsje genaamd Regua. Het is een quinta uit de 18e eeuw. Het is kort geleden nog gerenoveerd. Er worden heerlijke kwaliteitswijnen gemaakt die de moeite waard zijn om te proeven tijdens je wijnreis Douro. Je kunt diverse wijnen ook proeven na een rondleiding en uitgebreide lunch. In de middag heb je weer even wat tijd voor jezelf zodat je ook andere wijngaarden of centra kunt bezoeken. Misschien vind je het wel leuk om een mooie wandeling door de vallei te maken of een bezoek te brengen aan de rivier. In de avond word je verwacht bij een modern diner aan de oever van de Dourorivier. De chef is een beroemdheid in de regio en hij zal dus zorgen voor voortreffelijke gerechten. Traditionele gerechten worden in een modern jasje gestoken.