Wijnreis Algarve

De Algarve is een district samen met Faro in het land Portugal. Vroeger waren dit twee losse provincies, maar na 1976 werden het districten. Het bekende Albufeira ligt in de Algarve, maar het biedt zoveel meer dan dat. Wist je dat je in deze regio hele gave wijnreisjes kunt maken bijvoorbeeld? De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal waar je een wijnreis kunt maken. Door het Atlantische klimaat raken de druiven niet overrijp, waardoor er hele frisse wijnen ontstaan. Er worden voornamelijk rode wijnen geproduceerd, maar ook zijn er een aantal heerlijke witte wijnen te proeven. Wat ook erg mooi meegenomen is, is dat in deze regio veel culinaire restaurants te vinden zijn. Tijdens de Algarve wijnreis zul je dus niet alleen heerlijke wijnen proeven, maar ook culinair dineren in een aantal beste restaurants van het hele land. Persoonlijke kan ik deze wijnreis door de Algarve als enorm geslaagd waarderen.

Wijnreis Algarve

Wijnreis Algarve

Wijnreis Algarve, Portugese wijnen proeven

Allereerst maak je kennis met de groep waarmee je de wijnreis door de Algarve maakt en hierna kun je rustig je spullen uitpakken en jezelf opfrissen. Om 15:00 uur word je verwacht bij een wijnboer, die biologische rode wijnen produceert. Hij zal je meer vertellen over het hele proces, je kunt zelf diverse vragen stellen en je krijgt een rondleiding. Uiteraard volgt hierna ook een proeverij waarbij je verschillende wijnen kunt proeven. Ook worden er een paar lichte hapjes bij geserveerd. Je hebt tot 19:00 de tijd om zelf wat te gaan doen. Je kunt de buurt rustig verkennen, maar ook kun je in het hotel ontspannen of een duik in het zwembad nemen van het hotel. Om 19:00 dineer je in een culinair restaurant op ongeveer 15 minuten vanaf het hotel. Je krijgt hier heerlijke gerechten geserveerd die gemaakt zijn met lokale en seizoensgebonden producten. Bij ieder gerecht krijg je een heerlijke bijpassende wijn. Deze ga je tijdens de wijnreis ook meerdere malen proeven.

Wat ga je doen tijdens deze wijnreis door de Algarve?

Je kunt genieten van heerlijke broodjes, fruit, zuivelproducten, koffie en verse sapjes. Na het ontbijt ga je een mooie wandeling maken door de natuur. Wat erg gaaf is, is dat door de vele natuur je soms de wijngaarden niet kunt zien. Maar ze zijn er wel degelijk. Tussen de heuvels en vele bomen is een wijnboerderij verstopt van een familie. Ze runnen het al jarenlang en ook verschillende generaties. Je krijgt een rondleiding in de wijnkelders, proeft heerlijke wijnen en je krijgt informatie over het hele proces.

Wijnproeverij in de Algarve

Na de eerste proeverij van vandaag word je verwacht bij een gezellig Portugees restaurantje. Hier is een “high wine” georganiseerd, waar je ontzettend lekkere gerechtjes nuttigt met heerlijke Algarve wijnen. Hierna kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Ga je gezellig winkelen of kies je voor een interessant museum? Het kan allemaal. In de avond word je verwacht in een restaurant genaamd Casa Vella. Het is een luxe restaurant waar je heerlijk dineert.

Als je in de avond pas terug vliegt, dan kun je er voor kiezen om nog het een en ander te ondernemen. Het is natuurlijk altijd aangeraden om een paar heerlijke flessen wijn mee te nemen, zodat je nog heel lang kunt nagenieten van de geweldige wijnreis door de Algarve.