Wijnreis Portugal

Als je een wijnreis wilt maken, dan kun je naar diverse landen gaan. Denk hierbij aan Spanje, maar ook aan Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Griekenland, Hongarije en Portugal. Over dat laatste land, gaat het op deze pagina. Er zijn diverse steden en regio’s waar je een wijnreis naartoe kunt maken in Portugal. Voorbeelden hiervan zijn Algarve, Douro, Lissabon en Ribatejo. Mocht je een wijnreis willen maken naar Douro of Lissabon, dan verwijzen we je graag door naar de pagina’s over wijnreis Douro en wijnreis Lissabon op deze website. Op deze pagina lees je meer over Ribatejo. Dit is een nog niet zo’n heel bekend wijngebied vlakbij Lissabon. Je kunt er een gemengde wijnreis naartoe maken, wat inhoudt dat je niet alleen wijnen proeft maar ook heerlijk kookt. Het is een culinaire kook- en wijnreis van vier dagen. Je verblijft in een mooie en historische accommodatie dat te vinden is in het middeleeuwse stadje genaamd Santarém. Je krijgt er te maken met luxe, comfort, sfeer en ga zo maar door.

Wijnreis portugal

Wijnreis Portugal

Wijnreis Portugal. Mijn ervaringen van deze wijnreis

Op de eerste dag kom je rustig aan bij je accommodatie. Je kunt jezelf even rustig settelen en opfrissen. Je wordt welkom geheten met een welkomstborrel. Je kunt tot aan het diner je tijd zelf invullen. Het diner bevindt zich ook in het hotel, waar je een authentiek menu geserveerd krijgt met bijpassende wijnen.

Landgoed bezoeken tijdens de wijnreis in Portugal

Op de tweede dag kun je na een goede nachtrust genieten van een heerlijk ontbijtje. Je wordt aan het einde van de middag verwacht bij een top wijnproducent. Het is ongeveer 15 minuten rijden vanaf het hotel. Je komt aan op een landgoed uit de achttiende eeuw, waar al verschillende generaties wonen van één familie en die nog steeds heerlijke wijnen produceren. Iedere generatie had zijn bijdrage. Je krijgt een geweldige rondleiding waarna je deelneemt aan een proeverij. Ook kun je er aanschuiven bij een lekkere lunch. In de middag kun je ontspannen, toeren door de omgeving of iets anders doen waar je zelf zin in hebt. Ook het diner is zelf in te plannen.

Olijfbomen en wijngaarden

Ook de derde dag begint met een stevig en heerlijk ontbijtje. Om 11 uur in de ochtend wordt je verwacht bij een van de beste olijfoliemakers van heel Portugal. Ook deze quinta is historisch en bevindt zich ongeveer op 15 minuten rijafstand van het hotel waar je verblijft. Je krijgt een tour over het prachtige landgoed waar je eeuwenoude olijfbomen zult tegenkomen. Je krijgt uitleg en hierna volgt een proeverij. Rond 1 uur in de middag vertrek je weer. Het is erg leuk om te lunchen in bijvoorbeeld het centrum van Santarém. Zorg dat je niet te zwaar eet, aangezien je om 6 uur in de avond kookles krijgt en deze gerechten ook zelf nuttigt. Je kookt Portugese gerechten, waarna het diner is. Hierbij worden weer diverse wijnen geserveerd. De laatste dag van de wijnreis Portugal is aangebroken. Je geniet nog eenmalig van het afscheidsontbijt, waarna het er helaas al weer op zit. Je kunt uiteraard zelf nog van alles ondernemen indien mogelijk. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe laat je terug vliegt.

De wijnreizen door Portugal:

Een selectie van de mooiste Portugese wijnreizen:

Deze diashow vereist JavaScript.