Wijnreis Burgenland

Wijnreizen zijn erg gaaf om eens te maken. Zo zijn er ook diverse wijnreizen te boeken naar Burgenland. Burgenland is een deelstaat van Oostenrijk. De hoofdstad hiervan is Eisenstadt. De deelstaat is te vinden vlak tegen de Hongaarse grens en wordt ook wel Mittelburgenland of Blaufränkischland genoemd. Dat laatste is voortgekomen mede doordat er veel rode wijnen gemaakt worden met de Blaufränkisch druif. Als je een wijnreis naar Burgenland boekt, kun je terecht bij Silvia. Heel Oostenrijk kent namelijk 11 wijnvrouwen, waar Silvia er een van is in Burgenland. Ze heeft met haar man en haar broer een wijngaard van maar liefst 30 hectare. Ook is er een wijndomein en zijn er vier gastenkamers met privé badkamers. Als je in Burgenland een wijnreis wilt maken, dan is dit zeker aan te raden. Je kunt boeken vanaf april tot en met september. Hoe de driedaagse reis eruit ziet, lees je hieronder.

Wijnreis Burgenland

Wijnreis Burgenland

Wijnreis Burgenland. Naast Skiën ook wijnproeven

Als je aankomt in het mooie Burgenland, word je hartelijk ontvangen. Je kunt je spullen in je kamer plaatsen, je opfrissen en een planning maken voor de eerste dag. Allereerst krijg je een rondleiding in en rondom het verblijf. Daarbij kun je een afspraak inplannen voor de volgende dag om het domein te bezichtigen mocht je dit nog niet van te voren gedaan hebben. Hierna zul je een aantal heerlijke wijnen proeven. Je hebt zelf de keuze wat je erna gaat doen en waar je gaat dineren. Nadat je je buik goed hebt gevuld, heb je een afspraak bij Vereinter Winzer. Dit is een initiatief van drie wijnboeren. Zij willen alleen het allerbeste hebben uit hun druiven en dit maakt ze ook erg goede wijnboeren. In de omgeving zijn ook hoge bergen te vinden waar je, bij ‘goed weer’ ook de sneeuw kunt zien liggen.

1000 Barrique-vaten bekijken tijdens de Burgenland wijnreis

Je kunt er een kelder bezoeken waar je hoogstaande wijnen zult vinden. Je kunt deze geweldige kelder bekijken, de 1000 barrique-vaten bekijken en na de rondleiding en verdere informatie genieten van een proeverij. Uiteraard kun je op dag twee ook het domein bezichtigen waar je verblijft, mocht dit zo ingepland zijn.
Mocht je het domein nog niet bezichtigt hebben op de tweede dag, dan zal dat vandaag gebeuren.

Rondleidingen op de wijngaarden van Burgenland

Je bezoekt het, je krijgt een rondleiding en je proeft ook hier verschillende wijnen.  Je kunt een eindje verderop in Burgenland een bezoek brengen aan diverse restaurants om ook wat hapjes te proeven, maar het is ook mogelijk om heerlijk te gaan winkelen. Het is uiteraard ook erg leuk om je reis voort te zetten in een andere omgeving met een nieuwe accommodatie. Mocht je toch diezelfde dag naar Nederland terug willen vliegen, probeer dan van te voren wel een vlucht te boeken dat laat op de avond vertrekt. Zo haal je het beste uit de laatste dag van je wijnreis.