Wijnreis Oostenrijk

Als je graag een wijnreis wilt maken met bijvoorbeeld je vrienden, familie of je partner, dan zijn er genoeg landen waar je diverse wijngebieden vindt. Je kunt onder andere naar Spanje, Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Portugal, maar ook naar Oostenrijk. In Oostenrijk zijn weer diverse wijngebieden waar je prachtige reisjes kunt maken. Op een andere pagina op deze website vind je meer informatie over een wijnreis naar Burgenland in Oostenrijk. Maar er zijn ook andere wijndistricten, waaronder Kamptal. Op deze pagina zul je meer te weten komen over een driedaagse reis naar het prachtige wijndistrict genaamd Kamptal.

Wijnreis Oostenrijk

Wijnreis Oostenrijk

Wijnreis Oostenrijk. Wijn proeven met wellness

Wat erg leuk is, is dat er een wijnreis is waarbij je ook geniet van wellness. Je verblijft in een prachtig hotel met kurken wanden en wijnfles groene elementjes. De kamers zijn sfeervol gestyled en je hebt uitzicht op de wijngaarden. De kamer beschikt over een flatscreen, een badjas, een privé badkamer en uiteraard alle andere faciliteiten die nodig zijn voor een aangenaam verblijf.

Begin van de wijnreis door Oostenrijk

Zodra je aankomt bij je accommodatie kun je kiezen wat je wilt gaan doen. Je kunt na het settelen genieten op je hotelkamer, maar ook is het mogelijk om gebruik te maken van een middagje in de spa. Je kunt natuurlijk ook de omgeving alvast een beetje leren kennen. De eerste dag staat in het teken van rust. In de avond kun je aanschuiven in een viersterren restaurant dat al eerder een wijnprijs heeft gewonnen. Je geniet hier van een viergangendiner waar gerechten worden geserveerd die gemaakt zijn met seizoensgebonden producten. Je krijgt bij iedere ronde een heerlijke, bijpassende wijn.

Gevarieerd programma tijdens de Oostenrijk wijnreis

Je kunt in de ochtend genieten van een voortreffelijk ontbijt. Hierna staat er een fiets voor je klaar, waarmee je door het prachtige Kamptal kunt toeren. Je gaat langs mooie wijngaarden en gezellige terrasjes. Je proeft onderweg een aantal wijnen en je kunt rondleidingen en een uitleg krijgen van diverse wijnboeren. Eenmaal terug in het hotel heb je een afspraak bij de “vinotheek”. Hier krijg je verschillende wijnen om te proeven. Je kunt erna gebruik maken van de spa. Wat ook erg fijn is, is een gezichts- of lichaamsbehandeling. Denk hierbij aan massages, peeling, waxen en/of harsen en ga zo maar door. Je kunt dit van te voren boeken en ter plaatse afrekenen. In de avond kun je kiezen waar je dineert. Dit kan in het hotel waar je de avond ervoor hebt gegeten of in een dichtbij gelegen dorpje. In dit restaurantje kun je verschillende Oostenrijkse specialiteiten proeven.

Laatste dag wijnreis Oostenrijk

Op de laatste dag is het programma helaas afgelopen. Je kunt nog aansterken met een heerlijk ontbijt, waarna het verblijf in Kamptal er dan toch echt helaas op zit. Je kunt de laatste dag zelf rondstruinen in mooie gebieden, wijnen proeven, winkelen en ga zo maar door. Wil je nog een aantal dagen langer weg? Dan is het bijvoorbeeld erg leuk om er een paar dagen Wenen achteraan te boeken.

De wijnreizen door Oostenrijk:

Een selectie van de mooiste Oostenrijkse wijnreizen:

Deze diashow vereist JavaScript.