Wijnreis Luxemburg

Als je een wijnreis dicht bij huis wilt maken, dan is het erg leuk om eens naar Luxemburg te gaan. Er zijn diverse georganiseerde wijnreizen waaraan je kunt deelnemen. Er is ook een wijnreis Luxemburg waarbij je drie dagen verschillende proeverijen hebt en niet alleen Luxemburg leert kennen maar ook een stukje Duitsland. Luxemburg is echt gaaf om te ontdekken. De Moezel stroomt door dit land en door Duitsland en België, maar toch is overal de smaak van de Moezel weer anders. Tijdens de driedaagse wijnreis proef je de verschillen. Je verblijft in een mooi hotel dat uitkijkt over de oevers van de Moezel. De kamers zijn erg modern en strak ingericht, bieden sfeer, beschikken over privé sanitair en zijn voorzien van alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf. Daarnaast beschikken alle kamers over een balkon waarop je kunt relaxen en kunt genieten van een mooi uitzicht.

Wijnreis Luxemburg

Wijnreis Luxemburg

Wijnreis Luxemburg. Mijn verhaal, mijn ervaring

De eerste dag van een wijnreis is redelijk rustig over het algemeen, aangezien je een reis achter de rug hebt en rustig beginnen vaak wel gewaardeerd wordt. Op de eerste dag zul je dus de tijd hebben om jezelf te settelen en op te frissen. Nadat je dit hebt gedaan, ga je het wijndorp genaamd Remich verkennen. De parel van de Moezel wordt deze plek ook wel genoemd. In de avond is er een diner georganiseerd. Je geniet hier van een viergangenmenu. De chef-kok is een mevrouw die kookt met de heerlijkste, lokale producten. Je krijgt verfijnde en voortreffelijke gerechten, waarbij verschillende wijnen worden geserveerd.

Wijnproeverij tijdens de wijnreis door Luxemburg

Er is een afspraak gemaakt voor jou en je reispartner(s) bij een prachtig Luxemburgs wijnhuis. Hier krijg je een uitgebreide uitleg over onder andere de druifsoorten, de wijnbouw, het terroir en ga zo maar door. Na de uitleg kun je verschillende Limburgse wijnen proeven. Na het bezoek rijd je naar de andere kant van de Moezel. Je bevindt je nu in Duitsland, waar ook een afspraak staat met een wijndomein. Je zult hier ook weer diverse wijnen proeven, maar dan de Moezelwijnen uit Duitsland. Tijdens de wijnreis door Luxemburg zie je alle hoogtepunten van het wijnassortiment.

Verschillende wijnen proeven in Luxemburg

Het is erg leuk om het grote verschil te proeven, terwijl de wijnen zo dicht bij elkaar worden geproduceerd. Je hebt de avond vrij en dus kun je zelf een restaurant bezoeken naar keuze. Je kunt ook bij hetzelfde restaurant als de dag ervoor bezoeken, mits je hiervoor gereserveerd hebt. Je rijdt na het ontbijt weg om daar ook weer andere wijnen te proeven. Je ontmoet hier de wijnboer die nog wat uitleg geeft en hierna zit de wijnreis er helaas alweer op. Je kunt de laatste dag uiteraard zelfstandig wijnproeverijen meemaken of wat anders ondernemen.