Wijnreis Istrië

Istrië is een schiereiland dat ook de meest westelijke provincie is van het land Kroatië. Het is een erg mooi gebied waar je kunt genieten van de natuur, het prachtige weer en de heerlijkste wijnen. Het is erg gaaf om een wijnreis te maken op het schiereiland Istrië. Je kunt kiezen voor een wijnreis door Istrië waarbij je telkens in hetzelfde hotel verblijft, maar ook voor een fiets wijnreis. Op deze pagina zul je daar meer over lezen. Als je van wijnen, heerlijk eten en fietsen houdt is dit de perfecte fietswijnreis voor jou. Niet alleen proef je de heerlijkste wijnen, maar ook ben je hartstikke sportief bezig. Doordat je met de fiets Istrië verkent, zie je alle gave dorpjes en straatjes. Ook kom je op plekken waar je met de auto niet kunt komen. De fietsreis duurt in totaal 8 dagen. Je fietst vanaf de blauwe Adriatische zee naar schitterende, middeleeuwse dorpjes. Je kunt onderweg stoppen bij olijf- en wijngaarden, winkeltjes en ga zo maar door. Hieronder lees je er meer over de wijnreis door Istrië.

Wijnreis Istrië

Wijnreis Istrië

Wijnreis Istrië. Met de fiets door het gebied

In Buje ontvang je de nodige informatie voor de komende dagen tijdens je fietswijnreis Istrië en je krijgt je geboekte huurfiets. Het is aan te raden om van te voren een goede elektrische fiets te boeken, zodat je hier bij aankomst geen problemen mee hebt. Je kunt de eerste dag heerlijk rustig aan doen, dineren in een zelfgekozen restaurantje en je settelen in het driesterrenhotel waar deze nacht overnacht. Dit hotel heet Casa la Parenzana. De fietstocht begint met een gemakkelijke rit naar de kust in een noordelijk gebied van het schiereiland. Je kunt hier een vuurtoren bezoeken uit het jaar 1818. Vanaf hier fiets je naar Umag, wat verderop ligt. Je fiets door wijn- en olijfgaarden waar je een rondleiding kunt krijgen en waar je heerlijke olijven en wijnen kunt proeven. Je kunt het stadje Umag een beetje vergelijken met Toscane. Je fiets weer terug naar het hotel waar je kunt dineren.

Wijn proeven tijdens de wijnreis door Istrië

Na een heerlijk ontbijt op de derde dag fiets je vanuit het Buje gebied naar de Mirna Valley. De wijnreis Istrië gaat eerst naar de kleine stad genaamd Brtonigla. Hier bezoek je kerken en kloosters uit de vijftiende eeuw. Je gaat verder naar Novigrad, terwijl je onderweg weer wijngaarden tegenkomt waar je wijnen kunt proeven en uitleg kunt krijgen van wijnboeren. Ook kun je verschillende olijfoliën uit Istrië proeven. Na deze proeverij ga je verder naar gezellige dorpjes waar je traditionele huizen kunt bekijken. Je fiets hierna langs diverse gaarden weer terug naar het hotel waar je voor de derde overnachting terecht kunt. De vierde dag is het de bedoeling dat al je spullen ingepakt mee gaan. Je gaat namelijk van Buje naar Motovun, waar je naar een nieuw verblijf zult gaan. Het is een tocht van 35 kilometer. Je geniet onderweg van mooie uitzichten, een gezellige lunch, bekijkt de leukste dorpjes en je proeft weer de heerlijkste wijnen. Je leert Motovun vandaag erg goed kennen.

De wijnreis door Istrië gaat ook langs de kust

Je fietst in het binnenland maar ook via de kust. Vandaag ga je langs een observatorium, de stad Visnjan dat zich op maar liefst 246 meter hoogte bevindt en je bezoekt diverse wijnkelders. Ook bezoek je diverse dorpjes, een mooie grot en krijg je een tour. Je overnacht in hotel Porec. Op de zesde dag doe je een dagtocht Porec en Vrsar. Je gaat naar de oude stad van Porec wat tegelijkertijd een cultuurmonument is. Je bezoekt een basiliek. Hierna fiets je naar het dorpje Bacva. Dit is het hoogste punt van de hele wijnreis Istrië. Ook bezoek je een gezellig vissersdorpje.