Wijnreis Kroatië

Kroatië is een land dat beschikt over maar liefst 130 verschillende druifsoorten. Nu is het niet meteen het land waarbij je aan diverse wijnen denkt. Je kunt naar veel verschillende landen wijnreizen maken. Zo ook naar Kroatië. Het is erg gaaf om bijvoorbeeld een wijnreis te maken over het schiereiland Istrië. Hier bezoek je verschillende steden, dorpen, ga je naar verschillende proeverijen en proef je de heerlijkste, lokale gerechten in diverse restaurants. Meer over de wijnreis door Kroatië lees je op deze pagina. Je ziet er mijn verhaal over de wijnreis door Kroatië.

Wijnreis Kroatië

Wijnreis Kroatië

Wijnreis Kroatië, combinatie van wijn proeven en cultuur bekijken

Je kunt echter in Kroatië ook een andere wijnreis maken. Omdat Kroatië nooit bekend stond als een bekend wijnland, werd in 2010 de Ozalj-Vivodina Wine Road geopend. Het is een route van maar liefst 30 kilometer lang, dat erg gastronomisch is en waar je de meest geweldige wijnen kunt proeven bij diverse wijnboeren. De regio bevindt zich in het westen bij het genoemde Zumberak gebergte. Het is een paar kilometer vanaf de Sloveense grens. Naast dat je tijdens deze route heerlijke wijnen kunt proeven, kom je ook mooie bergen, beboste heuvels, pittoreske dorpjes en uitgestrekte wijngaarden tegen. Hieronder lees je meer over de Ozalj-Vivodina wijn route.

Kroatië wijnreis langs wijngaarden, boerderijen en restaurants

Je kunt de omgeving alvast leren kennen en diverse wijnproeverijen voor de eerste dag reserveren. Wat erg leuk om te doen op de eerste dag is de omgeving leren kennen en diverse zaakjes te bezoeken. Drink bij ieder restaurantje bijvoorbeeld een nieuwe soort wijn en ga naar lokale en gezellige winkeltjes. Wat ook erg leuk is, is om de lokale wijnboer te bezoeken dicht bij het hotel. Dit is een erg enthousiaste wijnboer die vol passie over zijn wijnen verteld. Sluit je dag gezellig af met een heerlijk diner in één van de verschillende restaurants en ga op tijd naar bed zodat je de volgende dag fris en fruitig opstaat.

Ontdek de mooiste plekjes tijdens deze wijnreis

Je kunt ervoor kiezen om halverwege de route te verblijven in een tweede hotel. Wat zeker aan te raden is en wat vaak tijdens deze wijnreis door Kroatië ook wel georganiseerd wordt, is dat je verblijft na ongeveer 16 kilometer van de wijnroute. Het is dan ook erg gaaf om de route niet met de auto af te leggen, maar met de fiets. Je kunt vanaf je huidige hotel de halve wijnroute afleggen waarbij je langs prachtige wijngaarden komt. Je kunt wijnproeverijen doen onderweg, ergens in een mooi restaurant lunchen of je stelt je eigen lunch samen met een flesje wijn van een eerder bezochte wijnboer. Je kunt dan een prachtig en rustgevend plekje opzoeken om te lunchen. Aan het einde van de dag heb je prachtige natuur gezien, heerlijke wijnen geproefd en culinaire hoogstandjes kunnen nuttigen in een restaurant. Ook kun je rondleidingen krijgen en winkelen in gezellige dorpjes die iets van de route afliggen. Deze afwisseling maakt de wijnreis door Kroatië enorm boeiend en de tijd vliegt voorbij.

Kies de lekkerste wijnsoort uit Kroatië

Uiteindelijk heb je veel verschillende wijnen kunnen proeven. Degene die namelijk worden geproduceerd zijn Chardonnay, gele muskaat wijn, Frankovka, rode Pinot, Rhein Riesling en ga zo maar door. Het is erg leuk om een paar van je favoriete smaken mee ten nemen naar Nederland. Bekijk ook eens de reizen door Griekenland of door Slovenië.

De wijnreizen door Kroatië:

Een selectie van de mooiste Kroatische wijnreizen:

Deze diashow vereist JavaScript.