Wijnreis Umbrië

Umbrië is een regio in Italië. Het wordt ook wel “het land van Franciscus van Assisi” genoemd. Het is een prachtige regio met groene heuvels. Deze zijn voornamelijk begroeid met olijfboom- en wijngaarden, maar ook zijn er diverse akkers met zonnebloemen, tabak, suikerbieten en tarwe. Als je een wijnreis wilt gaan maken, dan is het erg gaaf om naar Umbrië te gaan. Het is nog niet ontzettend bekend bij Nederlanders dat het een prachtig wijngebied is. Je kunt een wijnreis maken in de hele streek waarbij je diverse wijnen proeft, dineert en prachtige landschappen ontdekt. Ook kun je een paar heerlijke flessen wijn aanschaffen om mee naar huis te nemen. Je verblijft tijdens deze vijfdaagse reis in een sfeervol hotel. Het is de vinden in het oude centrum van de stad Torgiano. De kamers zijn erg sfeervol, beschikken over alle moderne en nodige faciliteiten en je kunt zwemmen in het zwembad dat uitkijkt over een wijngaard.

Wijnreis Umbrië

In de middag word je in het hotel verwacht. Je kunt rustig je spullen uitpakken en jezelf opfrissen. Je kunt de middag rustig aan doen en op eigen gelegenheid de omgeving leren kennen. Je kunt er ook voor kiezen om wat baantjes te trekken in het zwembad. In de avond dineer je in een restaurant vlakbij het hotel. Hier wordt een heerlijk menu aangeboden waarbij je diverse wijnen proeft. Bij de reis zit iedere ochtend een ontbijtbuffet in. Na het ontbijt kun je zelf even erop uit gaan. In de buurt vind je een wijnhuis, waar je om 12 uur een afspraak hebt. Je zult hier heerlijke wijnen proeven van de wijnfamilie Lungarotti. Ook breng je een bezoek aan het wijngebied in de heuvels van Assisi. Om 5 uur in de middag staat er weer een proeverij op het programma. Ditmaal in een wijnkelder. Je proeft hier regionale biologische wijnen die geproduceerd zijn door de familie.

Frantoio

Op de derde dag check je uit in het hotel. Je gaat het wijngebied ontdekken en dus overnacht je ook ergens anders. In de ochtend bezoek je een Frantoio, hier worden moderne olijfoliën gemaakt. Je krijgt een rondleiding en je kunt olijfoliën en wijnen proeven. Hierna kun je deelnemen aan een lichte lunch waar je ook twee wijnen kunt proberen. Hierna word je verwacht in een wijnkelder van een biologische wijnboer. Ook hier proef je diverse bijzondere wijnen. Je dineert hierna waar jij wilt en je overnacht in een prachtige villa.

Trasimeno

De villa ligt aan het meer van Trasimeno. Vandaag ga je het wijngebied rond dat meer ontdekken. Je vindt er 350 hectare aan wijngaarden die beschikken over veel verschillende druifsoorten. Rond 12 uur is er wijnproeverij in de plaats Macchie. Het afscheidsdiner is georganiseerd in de knusse badplaats Passignano. Je geniet hier van een heerlijk diner met bijpassende wijnen. Je kunt nog wel van alles zelfstandig ondernemen mocht je pas laat op de dag vertrekken. Neem een paar heerlijke flessen wijn mee en je kunt nog een lange tijd nagenieten.