Wijnreis Toscane

Toscane is een regio in centraal Italië. In het noorden grenst het aan Ligurië en Emilia-Romagna en in het Oosten aan Umbrië en de Marken. Ook grenst het in het zuiden aan Latium en aan de Tyrreense Zee in het westen. Het is een wijnstreek dat bekend staat om de heerlijkste wijnen. Als je dus van plan bent om een wijnreis te maken, dan is Toscane een erg goede regio om naartoe te reizen. Op deze pagina lees je meer over een vierdaagse reis in wijngebied Toscane. Je verblijft in Rufina, wat ongeveer 40 kilometer vanaf Florence te vinden is. De accommodatie bevindt zich op een wijndomein van maar liefst 35 hectare groot. Je verblijft tussen de wijnstokken, olijfboomgaarden en ga zo maar door. De eigenaren hebben in de wijnkelder gastenverblijven gemaakt. Ze zijn allemaal erg sfeervol en beschikken over privé sanitair en alle nodige faciliteiten. Hieronder lees je meer over de vierdaagse wijnreis Toscane.

De eerste dag van de wijnreis start rustig, je kunt namelijk zelf kiezen wat je doet tot aan het diner. Wat erg leuk is, is dat er op het domein waar je verblijft een restaurant is. Je kunt hier iedere avond heerlijke gerechten nuttigen en lekkere wijnen proeven. De eerste dag is er een heerlijk Italiaans diner waarbij ieder persoon een halve fles wijn krijgt.

Wijnreis Toscane

Hierna rijd je via Figline Valdarno en Pontassieve naar het beroemde Chianti gebied. Je komt langs veel leuke dorpjes en diverse wijngaarden, waardoor je je geen moment verveelt tijdens de reis. Je bezoekt een Chianti wijnhuis dat gerund wordt door een familie. Ze hebben hier respect voor de natuur en je vindt er dan ook alleen biologische wijnen. Je krijgt hier een rondleiding, proeft diverse wijnen en ook krijg je er heerlijke hapjes bij. Je hebt dus ook direct geluncht. Hierna is het leuk om een erg bekende slagerij op te zoeken. De naam hiervan is Antica Macelleria Cecchini. Je wordt hier getrakteerd op lekkere hapjes en wijnen onder het genot van prachtige klassieke muziek. In de avond kun je weer dineren op het domein waar je verblijft.

Florence

Je hebt vandaag na het ontbijt tijd voor jezelf. Het is erg gaaf om bijvoorbeeld een dagje naar Florence te gaan. Je kunt hier natuurlijk diverse wijnen proeven, maar het is ook erg leuk om er te winkelen en naar kleine gezellige barretjes en restaurants te gaan voor drankjes en een lunch. In de avond word je weer in het restaurant op het domein verwacht. Hier kun je weer genieten van een heerlijk diner waarbij je per persoon weer een halve fles wijn krijgt. Helaas zit de wijnreis Toscane er vandaag op. Je kunt nog eenmalig heerlijk ontbijten tijdens het ontbijtbuffet waarna helaas alle spullen gepakt dienen te worden en er ook uitgecheckt moet worden. Je kunt uiteraard zelf de omgeving nog ingaan als daar tijd voor is. Je gaat in ieder geval met veel wijnkennis en hopelijk ook met diverse wijnflessen naar huis.