Wijnreis Sicilië

Sicilië is een eiland en regio van Italië. Het ligt in de Middellandse Zee. Als je van plan bent om een wijnreis te maken, dan is het erg gaaf om naar Sicilië te gaan. Er zijn diverse wijngebieden te ontdekken, namelijk het gebied rondom de Etna vulkaan, Eloro-Noto en Menfi. Je brengt hier uiteraard een bezoek aan tijdens de wijnreis door Sicilië. Er is een hele uitgebreide wijnreis Sicilië te boeken, waarbij je 10 dagen lang aan het ontdekken en proeven bent. Deze heb ik afgelopen najaar dan ook geboekt. Hoe ik deze wijnreis door Sicilië heb ervaren? Je leest het op deze pagina.

Wijnreis Sicilië

Wijnreis Sicilië

Wijnreis Sicilië. Heerlijke wijnproeverijen en mooie wijngaarden

Je komt aan op het vliegveld en je reist met het gezelschap naar de eerste wijnregio van het eiland. De wijnreis door Sicilië begint dan ook direct na aankomst. Je begint bij de flanken van de Etna, waar je de eerste dagen verblijft. Je overnacht in een prachtig huis waarbij je uitzicht hebt op de oostkust van het eiland. De familie beschikt al erg lang over hun gastenverblijf, wat tussen de wijngaarden ligt. In de avond is er een diner georganiseerd. Op de tweede dag van de wijnreis door Sicilië ontbijt je en breng je een bezoek aan een historische cantina. Hier staan enorme vaten waar wijnen gerijpt worden. Je krijgt hier een rondleiding door de eigenaar en de wijnmaker. Na de rondleiding is er een wijnproeverij. Je proeft hier vijf wijnen. Daarna kun je genieten van een uitgebreide lunch. Er is in de avond een diner.

Ook excursies tijdens deze wijnreis door Sicilië

Op de derde dag staat er een excursie op de planning. Met een gids ontdek je Etna. Je leert het landschap kennen en je ziet ontzettend veel mooie natuur. Het is een ontzettend gave excursie waarbij je op een van de mooiste en meest indrukwekkende plekken op aarde komt. De excursie duurt 6 uur in totaal. Je hebt in de avond een diner. De vierde dag ben je vrij en kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Leer bijvoorbeeld de omgeving kennen.

Wijn proeven in Relais Torre Marabino en wijnhuizen bekijken op Sicilië

Vandaag vertrek je naar de tweede verblijfplaats na het ontbijt. Je gaat naar Relais Torre Marabino, wat gelegen is in het wijngebied Eloro-Noto. Je kunt weer rustig je spullen uitpakken. In de avond is er een diner gereserveerd waar je heerlijke gerechten nuttigt. Bij iedere gang wordt er een bijpassende wijn geserveerd. Op de zesde dag van de wijnreis door Sicilië breng je een bezoek aan een wijnhuis waar een proeverij is. Het wijndomein van deze wijnboer is maar liefst 30 hectare groot. Er is een wijnproeverij. In de avond heb je een erg leerzame en informele kookcursus. Je leert in de keuken van het hotel waar je verblijft heerlijke gerechten maken.  Op de zevende dag is er een chocoladeproeverij. Wie houdt er nu niet van heerlijke chocolade? Je gaat op eigen gelegenheid naar de proeverij toe, waar je traditionele chocola proeft dat al 200 jaar volgens hetzelfde recept wordt gemaakt. De rest van de dag ben je vrij en kun je zelfstandig naar wijnboerderijen, winkelen en dineren.

Menfi bezoeken en naar het heuvellandschap van Sicilië

Dit is het gebied genaamd Menfi. Je verblijft in een gave wijnboerderij, waar je geniet van het mooie uitzicht van het heuvellandschap. Op deze (8e) dag kun je de regio leren kennen en is er een diner. Je proeft heerlijke gerechten die gemaakt zijn met seizoensgebonden en lokale producten en je proeft veel verschillende wijnen. Op de negende dag breng je een bezoek aan een Cantina en is er weer een wijnproeverij. Je krijgt een rondleiding en je proeft witte, rode en mousserende wijnen. Ook is er na afloop een diner. De laatste avond voor vertrek krijg je je favoriete fles wijn op de kamer. Hier kun je met je partner of ander reisgezelschap van genieten. Je pakt in de ochtend op de laatste dag je spullen in en na het ontbijt is de wijnreis door Sicilië weer ten einde.