Wijnreis Sardinië

Als je een wijnreis wilt maken, dan kan dat in diverse landen. Je kunt naar België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Griekenland, Slovenië en Frankrijk gaan, maar ook Italië staat bekend om de vele wijngebieden. Wat erg gaaf is, is om naar Sardinië te gaan. Dit is een eiland van Italië dat zich bevindt in de Middellandse Zee. Er zijn veel wijngaarden te vinden en er is nog veel meer te beleven. Als je een wijnreis Sardinië wilt maken, dan kun je kiezen voor een groepsreis. Op deze pagina lees je meer over de wijnreis door Sardinië. Tijdens de reis heb je professionele begeleiding, waardoor je ontzettend veel leert. Je verblijft in een hotel waar iedere kamer beschikt over privé sanitair en alle faciliteiten die je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Mijn eigen ervaring van deze wijnreis door Sardinië lees je hieronder.

Wijnreis Sardinië

Wijnreis Sardinië

Wijnreis Sardinië. Heerlijke wijnen proeven

Op de eerste dag van de wijnreis door Sardinië vlieg je naar Cagliari. Je komt aan het einde van de middag aan, waarna je met zijn allen richting de accommodatie gaat. Je kunt je spullen uitpakken en jezelf eventjes opfrissen voordat je verwacht wordt bij het diner. Om 19:00 uur is er een diner in het restaurant van het hotel waar je heerlijke traditionele gerechten proeft en waarbij heerlijke, bijpassende wijnen geserveerd worden.

Elkaar leren kennen tijdens de wijnreis door Sardinië

Je leert de groep ook meteen kennen tijdens het diner. In de avond staat er niets op het programma van de wijnreis door Sardinië en dus kun je de buurt eventueel verkennen of even ontspannen in je hotelkamer. Op de tweede dag begin je met een uitgebreid ontbijt. Je hebt een excursie langs Nuraghe, waarbij je langs typisch Sardijnse bouwwerken komt. Je volgt hierna met zijn allen een kookworkshop, waar je ook een lunch en barbecue hebt. In de avond na het eten ga je naar een wijnproeverij waar je regionale lekkernijen en de heerlijkste wijnen proeft. Er wordt livemuziek gespeeld.

Wat doe je tijdens de Sardinië wijnreis?

De volgende dag ga je na het ontbijt op dagtocht. Je gaat zeilen op een grote zeilboot, waar een lunch georganiseerd is en waar je veel verschillende wijnen proeft. Tijdens deze dagtocht stap je over op een gave motorboot, waarmee je de grotten van San Pietro leert kennen. Je gaat erna terug naar het hotel, waar verder op de dag geen programma is. Je kunt zelf kiezen wat je doet, tot aan het diner. Dit diner is ook weer in hetzelfde restaurant. Ditmaal met andere gerechten en wijnen. Je kunt uiteraard je favoriete wijn bijbestellen. Op de vierde dag geniet je weer van een heerlijk ontbijt waarna je met al je spullen richting Alghero vertrekt. Hier verblijf je de laatste dag en nacht. Wat erg leuk is, is dat je de hele middag vrij hebt om Alghero te leren kennen. Pak terrassen en koop leuke souvenirtjes. Aan het einde van de middag is er een wijnproeverij bij een erg beroemd wijnhuis. Dit heet Sella en Mosca. In de avond geniet je van een diner.

De laatste dag van de wijnreis door Sardinië

Vandaag is de laatste dag van de wijnreis Sardinië helaas aangebroken. Je hebt je spullen gepakt en na het ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegveld om vervolgens naar Nederland terug te vliegen. Hopelijk heb je veel geleerd, heerlijke wijnen geproefd en een aantal flessen mee terug genomen. Ik vond deze wijnreis door Sardinië een erg mooie ervaring. Ik zal hem zeker nog een keer over willen doen.