Wijnreis Piemonte

Als je een wijnreis wilt gaan maken met je partner of misschien met een vriend, vriendin of je moeder, dan is het erg leuk om eens een bezoek te brengen aan Piemonte. Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië. Het wordt ook wel een wijnstreek genoemd. De hoofdstad is Turijn. In het hartje van de regio vind je prachtige groene heuvels, met daarachter een soort decor van witte alpentoppen. Als je een wijnreis wilt maken, dan is het mogelijk om een driedaagse wijnreis Piemonte te boeken. Je verblijft dan in deze regio in het stadje genaamd Bra. Je verblijft in een ontzettend mooi en sfeervol viersterrenhotel. Het is gevestigd in een wijnhuis dat zich weer bevindt op een prachtige wijngaard. De kamer waarin je overnacht is leuk ingericht, biedt veel sfeer, beschikt over een privé badkamer en over alle faciliteiten die je nodig hebt. Wat ook erg leuk is, is dat er in iedere kamer een verrekijker staat waarmee je de stad kunt bewonderen.

Wijnreis Piemonte

Wijnreis Piemonte

Wijnreis Piemonte. Door de domeinen met een wijntje

Als je naar de regio gaat, dan kun je zelf kiezen hoe je dat doet. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen maar ook kun je met de auto gaan. Je wordt pas aan het eind van de middag verwacht, dus je kunt ervoor zelf de regio leren kennen indien mogelijk. Rond half 6 in de avond krijg je een rondleiding in het domein. Je krijgt informatie, bekijkt het wijnhuis en de wijngaard en je proeft al direct heerlijke wijnen. Dit zijn bijvoorbeeld Dolcetta’s D’Alba, Montalupa en Barolo’s. Je krijgt er heerlijke kaasjes en worst bij geserveerd. Later die avond heb je een diner waar je te maken krijgt met de zogenoemde Piemontese specialiteiten. Er worden weer diverse wijnen geproefd die in het desbetreffende wijnhuis worden geproduceerd.

In de ochtend ontbijten, in de middag wijn proeven

In de ochtend kun je genieten van een heerlijk en gevarieerd ontbijtbuffet. Je sterkt even goed aan en de dag kan beginnen. De ochtend heb je voor jezelf, dus je kunt iets gaan doen wat jij en je reisgezelschap leuk vinden. Je kunt bijvoorbeeld naar Alba rijden, waardoor je een ontzettend goed beeld te zien krijgt van de regio Piemonte. Je komt langs wijngaarden, dorpjes en uiteindelijk in de truffelstad genaamd Alba. Op zaterdag is er een marktje waar je heerlijke specialiteiten kunt proeven.

Piemonte en Barolo bezoeken

Nadat je zelf op pad bent geweest, ga je naar Barolo. Je spreekt er af midden tussen de beroemde wijngaarden van de streek. Het is een wijndomein van een familie dat bestaat uit een vader en zijn twee zonen. Ze maken prachtige Piemonte wijnen die heerlijk smaken, die je uiteraard kunt proeven. In de avond kun je kiezen waar je dineert. Je krijgt tips van de reisorganisatie maar het is ook mogelijk om zelf op onderzoek uit te gaan en een restaurant te kiezen.

Laatste dag wijnreis Piemonte

Op de derde dag zit de wijnreis Piemonte er helaas weer op. Je kunt in de ochtend nog even genieten van het heerlijke ontbijtbuffet en dan dienen de spullen alweer gepakt te worden. Je kunt natuurlijk nog wel zelfstandig ondernemen. Ga bijvoorbeeld langs leuke wijngaarden die je onderweg naar Alba tegenkwam of zoek dorpjes op die wat verder gelegen zijn. Hoe dan ook is het een erg leuke ervaring om naar deze regio te gaan en de lekkerste wijnen te proeven. Vergeet vooral geen flesje mee te nemen voor thuis.