Wijnreis Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Tegen het Gardameer aan ligt Verona. Hier zijn diverse wijngebieden te vinden. Het zijn er maar liefst vijf. Dit zijn Bardolino, Bianco di Custoza, Valpolicella, Soave en Lugana. Als je van heerlijke wijnen, reizen en mooie natuur houdt, dan is een wijnreis Gardameer zeker aan te raden. Bij zo een reisje ga je de verschillende wijngebieden af waar je de heerlijkste wijnen proeft en de mooiste plekken tegenkomt. Ook is er tussendoor tijd om zelfstandig te ondernemen. Bezoek dat ene mooie plekje in de omgeving waar je al een tijdje naar uitkijkt of zoek een knus en sfeervol restaurantje waar je een geweldige Italiaanse lunch nuttigt. Je kunt vaak kiezen uit hoeveel dagen de wijnreis moet bestaan. De meeste mensen kiezen voor drie of vier dagen waarvan je op één dag veel vrije tijd hebt. Hieronder zie je een voorbeeld van een vierdaagse wijnreis in de omgeving van het Gardameer, namelijk in Verona.

Wijnreis Gardameer

Wijnreis Gardameer

Wijnreis Gardameer, Wijn proeven aan het meer

Het is van te voren goed om te weten wat er allemaal mogelijk is tijdens deze wijnreis lang het Gardameer. Als je naar Verona gaat, dan kom je in een luxe villa terecht in een tweepersoonskamer. Deze kamer beschikt over alle nodige moderne faciliteiten. Bij de wijnreis inbegrepen zit een luxe en overheerlijk ontbijt, een driegangen diner in een geweldig Italiaans restaurant waar je de meest heerlijke gerechten en wijnen kunt nuttigen, een informatiepakket, een huurauto voor vier dagen, verschillende wijnproeverijen en een rondleiding. Je kunt in principe zelf bepalen wanneer je wat gaat doen. Op de eerste dag is het aan te raden om je te settelen en de omgeving te leren kennen. Je kunt de vijf wijngebieden doorkruisen en eventueel wat wijnen proeven bij wijnboeren waar je onderweg langskomt. In de avond kun je genieten van het heerlijke diner in het Italiaanse restaurant.

De wijnreis langs het Gardameer

Het is erg leuk om op de tweede dag een rondleiding te doen die georganiseerd is en hierna naar twee wijnhuizen te gaan. Door de rondleiding leer je van alles over het vak, over de grondsoorten, de druivensoorten en het hele proces vanaf het plukken van de druiven tot aan het bottelen van de flessen wijn. De bezoeken aan de wijnhuizen zitten bij de reis in en dus kun je op de afgesproken tijd langsgaan. Je zult hier de lekkerste wijnen proeven en bij één wijnhuis is een lunch georganiseerd. Zodra je de wijnhuizen bezocht hebt, wijntjes geproefd hebt en de omgeving hebt leren kennen kun je zelf een restaurantje uitzoeken om te dineren. Maak kennis met de échte, Italiaanse keuken bijvoorbeeld. Begin bij een wijnhuis is Lugana en ga door de andere gebieden heen naar Soave. Je kunt dwars door de gebieden heen rijden en tussendoor stoppen waar je wilt. In beide regio’s zijn heerlijke rode en witte wijnen te proeven. De wijnboeren zullen vol passie vertellen over hun eigen wijnen en het fijne van alles uitleggen. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner.

Na de wijnproeverij de omgeving bekijken

Als je alle wijnproeverijen en rondleidingen hebt gehad, dan is het erg leuk om op de laatste dag zelf op pad te gaan. Uiteraard geniet je eerst van het luxe ontbijt dat bij de wijnreis Gardameer en omgeving inbegrepen is. Je kunt vandaag ontspannen aan het Gardameer en hier zwemmen, zonnen en heerlijke hapjes en drankjes nuttigen. Uiteraard kun je ook de natuur in, wijngaarden bewandelen en ga zo maar door. Je bent vrij om te doen waar je zelf zin in hebt.