Wijnreis Amarone

Er zijn veel verschillende wijnen. Zo ook Amarone wijnen. Deze zijn onder andere te proeven in Verona, Italië. Als je een wijnreis wilt maken dan is het erg gaaf om naar Verona te gaan. Je maakt een wijnreis naar Valpolicella, dat in het teken staat van de Amarone wijnen. Als je hier naar toe gaat krijg je te maken met heerlijke lokale gerechten die je proeft, pittoreske dorpjes, prachtige landschappen, het Gardameer en uiteraard proef je ook de heerlijke amarone wijnen. Naast deze wijnreis Amarone proef je ook andere wijnsoorten, zoals Valpolicella en Recioto. Hieronder lees je meer over de vierdaagse wijnreis Amarone waar je heerlijke wijnsoorten proeft tijdens proeverijen en culinair dineert.

Wijnreis Amarone

Op de eerste dag kan je worden opgepikt vanaf het vliegveld van Bergamo. Je wordt naar het hotel gebracht, genaamd Hotel Valpolicella International dat beschikt over drie sterren. Je zult hier de komende drie nachten verblijven. Bij aankomst kun je je opfrissen en je spullen rustig uitpakken. Om 19:00 uur maak je kennis met elkaar. Hierna ga je heerlijk dineren in een authentiek restaurant genaamd Antica Osteria Paverno. Hier geniet je van een viergangen diner waar bij ieder gerecht een bijpassende wijn wordt geserveerd.

Domini Veneti

Je begint de tweede dag met een heerlijk ontbijt in het hotel. Na het ontbijt heb je de eerste wijnproeverij in Domini Veneti. Je proeft weer heerlijke wijnen hier. Na de proeverij ga je een wandeling maken. Het is een stadswandeling waarbij er vooral kennis wordt gemaakt met cultuur, eten en natuurlijk wijn. Je gaat ook langs een aantal gave bezienswaardigheden. Hierna kun je zelfstandig winkelen of op het terras zitten. In de namiddag is er weer een proeverij, dit keer in het wijngoed van Roberto Mazzi. Je krijgt hier een uitgebreide uitleg en rondleiding. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner.

Amarone en Valpolicella wijnen

Ook op de derde dag start je met een goed en heerlijk ontbijt. Je gaat met de groep met de bus richting het Gardameer en Bardolino. Hierna gaat de reis door naar Valeggio sul Mincio. Je hebt tijdens deze wijnreis al genoeg Amarone en Valpolicella wijnen geproefd en mede daardoor ga je tijdens deze proeverij kennis maken met een andere wijn, zoals Bianca di Custoza. Na de proeverij is er een chique lunch waar je ook weer heerlijke wijnen nuttigt. De Amarone wijnen worden weer geproefd bij de volgende wijnproeverij. Je kunt in de avond op eigen gelegenheid van alles ondernemen. Ga Verona in, zoek een gezellig restaurantje en ga bijvoorbeeld eens op kroegentocht. Helaas zit de wijnreis er vandaag al weer op. Je geniet nog een keer van het heerlijke ontbijtbuffet. Hierna kun je je laatste spulletjes bij elkaar pakken. Je wordt door de organisatie weer naar het vliegveld van Bergamo gebracht. Neem natuurlijk wel een aantal flesjes wijn mee voor thuis. Zo kun je er nog wat langer van genieten.