Wijnreis Italië

Als je een wijnreis wilt maken, dan kun je naar diverse landen gaan. Er zijn prachtige wijngebieden in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije of wat dacht je van Chili? Maar ook in Italië vind je diverse wijngebieden waar je de lekkerste wijnen kunt proeven en veel cultuur kunt snuiven. Je kunt onder andere een wijnreis maken in Italië in Piemonte, Sudtirol, Toscane, Umbrië en Veneto. Op andere pagina’s die te vinden zijn op deze website, vind je informatie over wijnreizen naar onder andere Piemonte, Toscane en Umbrië. Mede doordat er al volledige pagina’s over deze gebieden gaan, gaat het op deze pagina niet over deze wijngebieden. Wat erg leuk is, is dat Veneto minder bekend is dan de andere streken, maar dat je hier heel leuk een wijnreis kunt maken. Je kunt er zelf eentje samenstellen door op eigen initiatief accommodaties te boeken en proeverijen te reserveren. Hieronder vind je een voorbeeld van een wijnreis door Italië. Ik heb deze Italiaanse wijnreis zelf gemaakt, en kan hem iedereen aanbevelen.

Wijnreis Italië

Wijnreis Italië

Wijnreis Italië, Italiaanse wijnen proeven

Als je een wijnreis gaat maken in het mooie Italië, dan is het gaaf om er in de ochtend al te zijn. Je kunt eventueel een leuk tentje opzoeken waar je geniet van een heerlijk ontbijt, waarna je incheckt bij je geboekte accommodatie. Dit kan bijvoorbeeld Castrum di Serravalle zijn. Dit is een prachtig kasteel dat beschikt over een wijnkelder. Je kunt op de eerste dag van de wijnreis Itali:eeen rondleiding krijgen, wijnen proeven en de omgeving leren kennen. Het is erg leuk om zelf een restaurantje te zoeken waar je de heerlijke Italiaanse gerechten kunt proeven. Ook kun je kiezen voor een uitgebreid diner bij een restaurant waar ze bij ieder gerecht een bijpassende wijn serveren. Na de eerste, rustige dag kun je ontspannen in het kasteel en gaan slapen.

Wijngebieden Valpolicella, Bordolino en Veneto

De volgende ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt. Nadat je aangesterkt bent en weer klaar bent voor de dag, kun je naar een wijnregio gaan. Denk bijvoorbeeld aan de wijnregio genaamd Valpolicella. Je kunt hier heerlijke soorten wijnen proeven, rondleidingen krijgen en genieten van de mooie omgeving. Je kunt ook naar Bordolino gaan, wat een wijngebied is vlakbij het Gardameer in Veneto. Je kunt hier voornamelijk volle, rode en fruitige wijnen proeven. Nadat je een aantal proeverijen hebt gedaan en je ergens hebt geluncht, kun je naar je volgende accommodatie gaan. Kies bijvoorbeeld voor een knus hotel waar je heerlijk kunt dineren. Zo hoef je niet de deur uit en dus ook niet te rijden en kun je voortreffelijke wijnen drinken uit de regio waar je verblijft.

Laatste dag wijnreis Italië

Op de derde dag van de wijnreis Italië kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Je kunt een rondleiding reserveren bij een wijnboer, een lunch bijwonen, fietsen door mooie wijnvelden en ga zo maar door. Omdat het de laatste dag is, is het wel verstandig om rekening te houden met de tijden waarop je terug vliegt. Wat ook zeker aan te raden is, is om een bezoek te brengen aan het Gardameer. Er valt hier ontzettend veel te beleven en je kunt er ook goed ontspannen. Al met al heb je een aantal dagen heerlijke wijnen kunnen proeven, kennis op kunnen doen over de verschillende wijnen en hoe het proces verloopt van het plukken van de druiven tot aan het bottelen van de flessen. Iedereen die gek is van wijn en Italië kan ik deze wijnreis aanbevelen.

De wijnreizen door Italië:

Een selectie van de mooiste Italiaanse wijnreizen: