Wijnreis Hongarije

Als je een wijnreis wilt maken, dan is Hongarije zeker een aanrader. Op deze pagina lees je meer over een vierdaagse wijnreis door Hongarije, Eger. Je verblijft in een prachtig vier sterren hotel vlakbij Eger. De kamers zijn eigentijds en modern ingericht. Ze zijn verzorgd, stijlvol en sfeervol. Je kunt gebruik maken van allerlei faciliteiten die aanwezig zijn voor een aangenaam verblijf. Wat erg gaaf is aan het hotel, is dat het beschikt over wellness faciliteiten. Ga heerlijk naar de sauna of dobber in het binnen- of buitenzwembad. Tijdens deze wijnreis door Hongarije ga je van alles doen. Ook kom je in andere luxe hotels terecht. Hieronder lees je meer over de vierdaagse Wijnreis Hongarije in Eger en andere omliggende wijngebieden.

Wijnreis Hongarije

Wijnreis Hongarije

Wijnreis Hongarije. Aangenaam verrast door de omgeving!

Je kunt met je partner of met een groepje meedoen aan deze reis, waar maximaal 20 tot 24 personen aan deelnemen.  Aan het einde van de middag maak je kennis met vinoloog Ellen. Dit gebeurt uiteraard in stijl en in de wijnbar van het hotel. Je wandelt na de kennismaking samen naar een gezellige en moderne bistro. Deze ligt aan de voet van Eger. Wat erg gaaf is, is dat dit een van de beste restaurants van heel de stad is en je hier culinair kunt genieten. Je geniet hier van een diner met maar liefst vier gangen waarbij de beste bijbehorende wijnen geserveerd worden.

Wijn proeven in Egerszalók

Nadat je stevig hebt ontbeten en er weer even tegenaan kunt gaan, ga je naar het wijndorpje genaamd Egerszalók. Je bezoekt hier een wijnhuis dat als beste naar voren komt uit het gehele gebied. De wijnmaker van dit wijnhuis wordt gezien als de beste wijnmaker van Hongarije. Je kunt hier diverse karakteristieke wijnen proeven. Nadat je uitleg hebt gehad en mee hebt gedaan aan de proeverij staat er een lichte lunch voor je klaar waarvan je kunt genieten. De verdere middag en avond heb je voor jezelf. Ontspan bijvoorbeeld in het hotel of bezoek andere wijngaarden.

De wijnreis Hongarije ging ook langs Mád

Op de derde dag ga je na het ontbijt vroeg weg richting Mád. Dit ligt in het Tokaj wijngebied, waar je op eigen gelegenheid naar toe moet gaan. De wijngaarden die op twee uurtjes afstand rijden zijn vanaf het hotel behoren tot de beste van de hele wereld. Je komt aan in een nieuw hotel voor de komende nachten. Je maakt je klaar voor een bezoek aan een wijnhuis waar je weer diverse heerlijke wijnen kunt proeven. Na deze proeverij kun je deelnemen aan een lunch. Hierna ga je naar een ander domein van maar liefst 10 hectare groot. Als je hier een bezoek aan hebt gebracht en heerlijke wijnen hebt geproefd en interessante verhalen hebt beluisterd, ga je naar het hotel om je op te frissen. In de avond is er namelijk een luxe, gastronomisch diner. Dit restaurant is uitgeroepen tot beste restaurant van het jaar 2016. Genieten zul je hier dus zeker.

Laatste dag wijnreis Hongarije

Op de laatste dag ontbijt je en helaas zit de wijnreis Hongarije er dan weer op. Uiteraard kun je tot je terug vliegt de laatste uren zelf invullen. Heb je nog even wat tijd over? Ga dan naar leuke gezellige restaurantjes, proef nog wat overheerlijke wijnen en geniet van de natuur. Je kunt ook een leuk dorpje of een stad opzoeken om even te winkelen. Lees ook eens mijn ervaringen door Australië.