Wijnreis Griekenland

Als je van wijn houdt maar nog nooit een wijnreis hebt gemaakt, dan is het zeker aan te raden om dat eens te gaan doen. Je proeft tijdens een wijnreis heerlijke wijnen, ziet prachtige natuur en er wordt veel ondernomen. Je kunt in verschillende landen zo een reis maken. Denk bijvoorbeeld aan Spanje, Italië of Portugal. Maar ook in Griekenland worden diverse wijnreizen georganiseerd. Er zijn diverse regio’s in Griekenland die bekend staan om de wijngaarden. Deze zijn te vinden in het noorden van het land. Er zijn verschillende soorten reizen te boeken. Een daarvan is een wandelreis. Op deze pagina lees je meer over een wijnreis in het noorden van Griekenland, waarbij je veel wandelt. Op die manier kom je op plekken waar je met de auto niet kunt komen en het is een sfeervolle en sportieve vakantie. Het betreft een zevendaagse reis waarbij je in twee verschillende hotels verblijft. Deze wijnreis door Griekenland heb ik zelf ervaren en die beviel uitstekend. Hieronder kun je ook de andere wijnreizen in Griekenland bekijken.

Wijnreis Griekenland

Wijnreis Griekenland

Wijnreis Griekenland. Ontdek de mooiste Griekse wijngaarden

Tijdens de wijnreis door Griekenland ga je naar de twee bekendste wijngebieden van het land, namelijk Olpympos en Naoussa. Op de eerste dag kom je om rond 2 in de middag aan op het vliegveld van Thessaloniki. Hier ontmoet je direct de groep waarmee je de wijnreis gaat maken. Met zijn allen vertrek je naar het eerste hotel. Dit is in Naoussa. Je kunt rustig je spullen uitpakken en jezelf opfrissen. De wijnreis in Griekenland begint in de middag met een korte wandeling langs diverse watervallen. Wat erg gaaf is, is dat je in de avond naar een bergdorp gaat wat erg schilderachtig is. Het dorp heet Arkochori, waar je ook met zijn allen dineert. Je dineert in een authentiek Grieks restaurant waar je heerlijke gerechten proeft.

Griekse wijnreis langs Rodakinia om wijn te proeven

Je gaat met zijn allen naar een dorp genaamd Rodakinia, waar je begint met een heerlijke kop koffie. Hierna gaat de wijnreis in Griekenland verder met een gemakkelijke wandeling door wijngaarden en perzikboomgaarden. Je eindigt in een wijnkelder, waar je een rondleiding krijgt. Na de rondleiding is er een lunch waarbij je diverse wijnen proeft. Na de lunch is er een andere proeverij waarbij je de wijnen in combinatie met hapjes nuttigt. Je kunt zelf kiezen waar je dineert vandaag. Daarin geeft deze wijnreis in Griekenland je de vrije hand.

Niet alleen maar wijnen proeven tijdens deze wijnreis door Griekenland

Hierna ga je met een taxi de bergen in van Pigadia. Je maakt een dalende wandeling over brede paden. Je geniet van een prachtig uitzicht. Als je eenmaal door het bos heen bent, kom je bij een kersen- en appelboomgaard. Nadat je hier bent geweest ga je naar een wijnlandgoed. De wijnfamilie is gespecialiseerd in Griekse druivenrassen en produceren hiermee de heerlijke wijnen. Je geniet van een wijnproeverij en een uitgebreide lunch. De rest van de dag van deze wijnreis in Griekenland is zelf in te vullen, net zoals het diner voor vandaag.  Je gaat via een archeologische route naar het tweede hotel in Ambelakia, wat langs het Olympos gebied te vinden is. Je gaat vandaag naar een archeologisch park, diverse tempels, lunchen en naar een wijnproeverij. In de avond dineer je in een restaurant waar je een serie wijnen uit het Rapsani gebied proeft.

Grieks dineren en wijngaarden bekijken

Je brengt een bezoek aan een wijndorp. Je gaat hier naar een wijnmuseum. Hierna maak je een prachtige bergwandeling. Je komt uiteindelijk bij een wijnhuis waar je een proeverij hebt en een rondleiding krijgt. Hierna is een culinair feestje waarbij je geniet van een late en uitgebreide lunch. Er staat geen diner gepland voor vandaag, maar mocht je nog zin hebben in een Grieks gerecht dan kun je altijd zelf ergens dineren. In de avond ga je terug naar het hotel. De zesde dag start weer met een heerlijk ontbijt en je pakt een lunchpakket voor vandaag in. Je gaat met een busje naar de Tempivallei waar je een mooie maar pittige wandeling maakt. Je gaat naar een wijngaard waar je een rondleiding krijgt en wijnen proeft. In de avond is er een afscheidsdiner waar bijpassende wijnen worden geserveerd. De zevende dag is de wijnreis helaas ten einde en ga je terug naar Nederland. Neem een aantal flessen wijn mee en geniet nog een tijdje na.