Wijnreis Provence

In het zuidoosten van het land Frankrijk vind je de regio Provence. Het is een gebied dat gelegen is tussen de Middellandse zee, Italië en het Rhônedal. Het gebied staat ook wel bekend om de verschillende wijnlandschappen en andere wijn-gerelateerde bezienswaardigheden en activiteiten. Als je een wijnreis wilt gaan maken, dan is het zeker een aanrader om naar Provence te gaan. Op deze pagina lees je dan ook meer over een driedaagse wijnreis Provence. Je verblijft in een dorpje genaamd Châteauneuf-du-Pape. Het ligt tegen een heuvel aan, waarop resten van een enorm kasteel te vinden zijn.

Wijnreis Provence, historie en landhuizen

Na vernieling is er niet veel meer over van het kasteel, maar het is toch een historisch monument waar omheen verschillende druivenvelden te vinden zijn. Van deze druiven worden hoogwaardige wijnen gemaakt, die je gaat ontdekken tijdens deze Provence wijnreis. Je verblijft in een sfeervol landhuis dat ook weer gelegen is in deze wijngaarden. De kamers zijn royaal en beschikken over privé sanitair en alle faciliteiten die je nodig hebt. Hieronder lees je meer over de driedaagse wijnreis door de Provence.

Wijnreis Provence

Wijnreis Provence

Overnachten tijdens de Provence wijnreis

Je komt aan en je wordt hartelijk ontvangen. Je kunt je spullen even settelen en jezelf opfrissen voor de dag. Hierna kun je zelfstandig een kijkje nemen in bijvoorbeeld de Provence wijngaarden. Het is natuurlijk ook mogelijk om rustig aan te doen en een duik te nemen in het zwembad. Je wordt in de avond verwacht in een restaurant dat ongeveer twee kilometer vanaf je verblijf is. Er worden heerlijke Franse gerechten geserveerd, waarbij je heerlijke Château-du-Pape wijnen kunt proeven. De witte is ook heerlijk om eens te proberen.

Wijnproeverij met een rondleiding

De tweede dag van de wijnreis door de Provence is aangebroken. Deze staat in het teken van wijn proeven. Hoe kan het ook anders. Na het ontbijt staat er een uitleg, rondleiding en wijnproeverij op de planning. Dit is allemaal in de wijngaarden van het adres waar je overnacht. Je kunt ontzettend veel wijnen uit de omgeving van de Provence proeven, je vragen stellen en je hoort over alle ins en outs. Hierna kun je zelfstandig gaan lunchen waar je zelf wilt. Aan het einde van de middag word je weer verwacht in een wijnhuis. Ook hier krijg je weer een rondleiding en proeverij. In de avond kun je zelf een gezellig restaurant opzoeken om heerlijk te dineren.

Laatste dag wijnreis Provence

Je geniet nog eenmalig van het uitgebreide ontbijtbuffet, waarna je toch echt afscheid moet nemen van het prachtige landhuis met daar omheen een geweldig landschap. Je kunt de dag zelf nog invullen hoe jij dat wilt, bijvoorbeeld door nog een proeverij te reserveren als je in de avond laat pas weer naar Nederland gaat. Het is in ieder geval zeker dat je met veel kennis en hopelijk ook veel wijnen weer terug gaat naar huis.