Wijnreis Elzas

Elzas is een streek in Frankrijk. Het is te vinden in het noordoosten van het land en het grenst aan Duitsland en Zwitserland. Als je een wijnreis wilt maken, dan is het aan te raden om naar de streek Elzas te gaan. Je kunt uiteraard met je partner gaan, maar ook met vriendinnen of collega’s is het ontzettend leuk om een bezoek aan deze wijnstreek te brengen. Het wijngebied straalt romantiek uit, je kunt er genieten van de sfeer en de heerlijke geuren van de wijnkelders en je zult enthousiast ontvangen en begeleid worden door de wijnboer. Het verblijf is van een wijnboer dat naast de accommodatie beschikt over een prachtige wijngaard en druivenvelden. Mijn ervaring van de wijnreis door Elzas kun je op deze pagina lezen.

Wijnreis Elzas

Wijnreis Elzas

Wijnreis Elzas. Heerlijke wijnen proeven in Elzas

Je zult hier hartelijk worden ontvangen en de vrouw van deze wijnboer maakt heerlijke ontbijtjes in de ochtenden. Het hangt er dus vanaf hoe laat je aankomt, maar mocht je er vroeg in de ochtend al zijn dan kun je zo aanschuiven tijdens het ontbijt. Je kunt met de vrouw ook afspraken maken, voor onder andere rondleidingen en proeverijen in hun wijnhuis. Het kan meestal op deze eerste dag van de wijnreis, maar het kan ook zo zijn dat het in de volgende twee dagen mogelijk is.

Wijnproeverij in Elzas met diepgaande uitleg

In de ochtend bezoek je een wijndomein in de plaats genaamd Scherwiller. Je krijgt hier allerlei informatie te horen, zoals bijvoorbeeld over de bodemsoort, de ligging van de wijngaarden en de verschillende druiven. Natuurlijk mag je ook diverse wijnen proeven. Je proeft allereerst vier verschillende Cépages. Hierna proef je een voortreffelijke Crémant. Je kunt op je eigen tempo over de wijngaarden wandelen en ergens heerlijk lunchen. Neem bijvoorbeeld een fantastisch flesje wijn mee met een stokbroodje en Franse kaasjes. Geniet van de wijn tussen de prachtige wijnvelden. Pas aan het einde van de middag wordt je verwacht bij het volgende wijnhuis.

Elzas wijnreis door verschillende leuke plaatsjes

Dit is een biologisch wijnhuis in de plaats Ammerschwihr. Je krijgt ook hier uitleg over de diverse druiven, het gehele proces en weer proef je de lekkerste wijnen die daar gemaakt zijn. In de buurt vind je het stadje Colmar. Dit is ook erg leuk om te bezoeken na of tussen de proeverijen door. Je kunt ook hier heerlijk dineren in één van de restaurants.
Helaas zit na het ontbijt de wijnreis er weer op. Je neemt afscheid van de gastvrije en gezellige familie en het geweldige en veelzijdige wijngebied. Je kunt uiteraard zelf de laatste dag inplannen hoe jij dat graag wilt. Wat je allemaal op de laatste dag kunt doen, hangt natuurlijk ook een beetje af van de tijden dat je terug dient te reizen naar Nederland. Je kunt natuurlijk ook als je met de auto bent onderweg stoppen voor gezellige dorpjes, leuke winkels en goed aangeschreven restaurants.