Wijnreis Côte d’Azur

Als je een wijnreis wilt maken dan is het erg gaaf om eens naar Côte d’Azur te gaan. Dit is een Franse en Monegaskische kust, dat zich bevindt aan de Middellandse zee. Het is een traditioneel vakantiegebied waar je ontzettend veel kunt leren, meemaken en genieten. Als je een wijnreis wilt maken, dan kan dit ook in Côte d’Azur.  Je zult tijdens de reis de heerlijkste wijnen proeven en prachtige herinneringen maken. Je overnacht in een wijnhuis waar de kamers zeer sfeervol zijn. Het is erg gaaf om tijdens je wijnreis ook echt in een wijnhuis te overnachten. Zo bezoek je het niet alleen, maar je krijgt ook alle ins en outs mee. Er zijn maar liefst acht gastenkamers te boeken die allen beschikken over een sfeervolle en moderne inrichting en privé sanitair. Je kunt uiteraard met zijn tweetjes gaan, maar het is ook mogelijk om met een grote groep te komen. Houdt er dan wel rekening mee dat je vroeg van te voren boekt.

Wijnreis Cote d Azur

Wijnreis Côte d’Azur

Wijnreis Côte d’Azur met een prachtige natuur.

Als je in de loop van de middag aankomt in de Côte d’Azur bij je accommodatie, dan heb je alle tijd om het verblijf te verkennen en je te settelen. Je kunt ook deze dag genieten van de zon als je in de tuin gaat zitten, de spa of van het zwembad. Je kunt die dag ook een afspraak maken voor een rondleiding in het wijnhuis. Daarbij maak je ook een afspraak voor de bijbehorende proeverij, wat uiteraard noodzakelijk is tijdens een wijnreis. Het is goed om te weten dat dit op alle dagen geboekt kan worden, behalve op de zondagen. In de avond geniet je van een heerlijk diner. Het wordt bereidt door een chef in het restaurant. Hij kookt met verse ingrediënten. Het is erg leuk dat de menukaart regelmatig vernieuwd wordt. Mocht je er vaker willen dineren dan is het maar goed mogelijk dat er nieuwe, seizoensgebonden gerechten op de kaart staan. Tijdens het diner van de eerste dag van je Côte d’Azur wijnreis worden er al wijnen van de bijbehorende domeinen geserveerd.

Côte d’Azur wijnreis, wijnproeven vlakbij het strand

De eerste dag in de Côte d’Azur is redelijk rustig verlopen en de volgende dag begint het echte proeven van diverse wijnen pas. Nadat je hebt kunnen genieten van een heerlijk ontbijt, ga je naar Gonfaron. Hier is een afspraak gemaakt met een geweldig en bijzonder wijnhuis, dat op een biologische en zeer dynamische wijze wijnen produceert. Het is erg interessant om hier meer over te weten te komen en om uiteraard hun eigen geproduceerde wijnen te proeven. Als je terugrijdt na deze interessante dag, dan is het aan te raden om niet via de snelweg te rijden, maar via de kust. Je zult onderweg vanzelf verschillende strandtentjes tegenkomen waar je even heerlijk kunt ontspannen tijdens deze wijnreis door de Côte d’Azur.

Côte d’Azur bezienswaardigheden tijdens de wijnreis

In de avond kun je weer in het restaurant dineren waar je op dag 1 hebt gegeten. Je kunt ook heerlijk dineren in Fréjus. Het enige nadeel is wel dat je moet rijden en je vooralsnog niet teveel wijn kunt nuttigen. Dat kan de wijnreis door de Côte d’Azur een stuk lastiger maken. Na weer een heerlijk ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de gastvrouw en de accommodatie zelf. Je kunt deze dag zelf invullen. Het is mogelijk om direct richting huis te gaan als je met de auto gekomen. Je kunt dan onderweg nog leuke bezienswaardigheden bezoeken. Als je met het vliegtuig gaat in de avond zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. Je kunt ervoor kiezen om nog even van het mooie weer op het strand in Côte d’Azur te genieten, een nieuwe wijngaard of wijnboerderij te bezoeken of om even te winkelen. Hoe dan ook zul je weer naar Nederland vertrekken met hopelijk een aantal flesjes van je favoriete wijnen en mooie herinneringen.