Wijnreis Champagne

Als er iets groots te vieren valt of je wilt alvast de beste champagnesoorten proeven voor bijvoorbeeld een belangrijke dag in de toekomst, dan is het erg leuk om een wijnreis Champagne te maken. Heerlijke wijnen proeven met bubbels, ook wel mousserende wijnen genoemd. Champagne komt uit Frankrijk. In landen zoals Spanje kun kiezen uit onder andere Cava of Prosecco. Dit zijn ook mousserende wijnen.

Wijnreis Champagne. Mijn wijnreis met bubbels!

Zo is er een driedaagse wijnreis te boeken waarbij de kurken gaan ploppen en de gouden bubbeltjes tevoorschijn komen. Midden in dit gebied is er een plaatsje te vinden, genaamd Epernay. Je kunt daar in een ontzettend leuk huis verblijven waar vier kamers te boeken zijn. De kamers zijn sfeervol en twee ervan beschikken over privé sanitair. De andere twee kamers delen één badkamer, wat zeker geen probleem is als je met je gezin op wijnreis gaat. Boek je deze reis, dan kun je drie dagen van diverse dingen genieten. Hieronder lees je er meer over. Je komt aan bij het verblijf waar je hartelijk ontvangen wordt door een wat ouder echtpaar.

Wijnreis Champagne

Wijnreis Champagne

Proosten met Champagne tijdens deze wijnreis

Uiteraard wordt de aankomst gevierd met jawel, een heerlijk glas champagne uit de regio! Nadat de spullen op de kamers gelegd zijn en iedereen zich heeft opgefrist staat er al een uitje op het programma. Allereerst ga je naar een wijnbar wat tegelijkertijd een wijnwinkel is. Je krijgt hier uitleg over het gebied. Ook krijg je veel interessante informatie over de druifsoorten, de verschillende soorten champagnes die gemaakt worden in het gebied en hoe dat proces verloopt en hoe je een droge en/of zoete champagne produceert. In totaal proef je zes verschillende champagnesoorten.

Recht uit het hart gemaakt

Deze Champagne is bereidt door het echtpaar en zij weten zeker hoe je de dag goed start. Er staan vandaag de dag twee verschillende afspraken op het programma. Eerst krijg je een uitgebreide rondleiding in een groot en populair champagnehuis waarna je verschillende champagnes proeft. Je proeft er een Brut, Réserve en een Rosé. In de middag neem je een kijkje bij een wijnboer die zelfstandig een wijngaard onderhoudt. Hij plukt zelf alle druiven en uiteindelijk bottelt hij de champagne in prachtige flessen die hij weer verkoopt. In de avond staat er een diner gepland. Bij iedere culinaire gang krijg je weer een heerlijk glas champagne.
Het is natuurlijk wel mogelijk om de dag zelf in te vullen naar keuze. Zorg er dan van te voren voor dat je laat op de dag pas terugvliegt. Het is natuurlijk het allerleukst als je zelfstandig nog wat heerlijke champagnesoorten proeft. Hopelijk neem je weer veel kennis en een paar heerlijke zelf uitgekozen flesjes mee terug naar Nederland en ben je weer een ervaring rijker.