Wijnreis Bourgogne

De Bourgogne is een wijnstreek in Frankrijk. Het is vooral beroemd door de rode en witte wijnen die daar geproduceerd worden. Denk hierbij aan de populaire Pinot Noir en de Chardonnay. Er zijn diverse departementen in de autonome regio Bourgogne. Dit zijn Yonne, Nièvre, Saône-et-Loire en Côte-d’Or. Ook het wijngebied genaamd Beaujolais ligt voor een deel in Bourgogne. Als je van wijnen, reizen en Frankrijk houdt, dan is het aan te raden om eens een wijnreis te maken naar Bourgogne. Je kunt bijvoorbeeld met je partner, familieleden of vrienden een lang weekend logeren in een van de mooiste chateaus van heel Frankrijk. Het is een wijnchateau gelegen in het midden van de Bourgogne waar maar liefst vijf gastenkamers zijn. Je vindt er bedden van Italiaanse designers, prachtige historische badkamers en het straalt sfeer en elegantie uit. Je kunt hier verblijven tijdens je driedaagse wijnreis. Hieronder lees je er meer over.

Wijnreis Bourgogne

Wijnreis Bourgogne

Wijnreis Bourgogne, Wijn proeven en heerlijk dineren

Het is aan te raden om het dorpje te verkennen en een aperitiefje met heerlijk diner te nuttigen bij het restaurant genaamd Ed-Em. Het beschikt over 1 Michelin ster. Ed-Em is een geweldig restaurant waar elegante menu’s worden bereid door Édouard (Ed) waarna je een verrukkelijk nagerecht aangeboden krijgt door Emelié (Em). Je kunt bij het boeken van de wijnreis aangeven of je een tafeltje gereserveerd wilt hebben. Het is fijn om te weten dat het restaurant op maandag en dinsdag gesloten is. Hier kun je van te voren rekening mee houden.

In Bourgogne werd ik wakker tussen de druiven

Als je wakker wordt in je prachtige kamer in het Franse wijnchateau, kun je heerlijk ontbijten. Het ontbijt zit bij de wijnreis inbegrepen. Na het ontbijt krijg je een rondleiding van familie op het wijndomein. Je leert van alles over het hele proces, namelijk vanaf het plukken van de druif tot aan tot het bottelen van de wijn.

Wijnkelders bezoeken tijdens mijn wijnreis door Bourgogne

Je kunt wijnkelders bewonderen waar maar liefst honderden houten vaten te vinden zijn. Je kunt hier de gistingsruimte ontdekken en wijngaarden bekijken. Na dit alles volgt er een culinaire lunch waar maar liefst zes verschillende wijnen worden geproefd. Ergens in de middag sluit je het bezoek daar af. Je kunt erna naar Beaune gaan. Dit is de wijnstad van Bourgogne. Je kunt hier wandelen, dineren in diverse gezellige restaurantjes en natuurlijk wijnen proeven.
Je kunt wijnboerderijen bezoeken waar je tijdens de wijnreis nog niet geweest bent, winkelen in een leuk centrum in de buurt of misschien wel de reis vervolgen door middel van een auto of zelfs fiets. Je krijgt uiteraard bij het boeken van de wijnreis nog leuke tips meegestuurd. Als je een volledige dag wilt genieten van zelfstandig Bourgogne leren kennen, probeer er dan voor te zorgen dat je pas laat in de avond terugvliegt naar Nederland.