Wijnreis Bordeaux

Als je een wijnreis wilt gaan maken, dan is het ontzettend gaaf om naar Bordeaux te gaan. De streek wijnstreek ligt aan de Dordogne, de Garonne en de Gironde. Er zijn diverse wijndistricten te vinden die allen over een eigen wijnsoorten beschikken. Tijdens een wijnreis naar Bordeaux proef je de heerlijkste wijnen, maak je vele culinaire en culturele uitstapjes en geniet je van alles om je heen. Er zijn diverse wijnreizen te boeken. Je kunt kiezen voor een lange wijnreis, maar ook voor een fiets wijnreis of een korte maar zeer luxe en culinaire wijnreis Bordeaux. Op deze pagina lees je meer over dat laatste, namelijk de luxe en culinaire variant. Het is een driedaagse wijnreis waar je uiteraard zelf ook wat dagen Bordeaux aan kunt plakken die je helemaal zelf invult. Hieronder meer details over deze wijnreis door het Franse Bordeaux.

Wijnreis Bordeaux

Wijnreis Bordeaux

Wijnreis Bordeaux, mijn ervaring

Het hoogtepunt van de wijnreis is Bordeaux. Nadat je een heerlijk ontbijt hebt genuttigd in het luxe hotel, bezoek je een wijngaard. Je zult hier het een en ander uitgelegd krijgen, een rondleiding krijgen en de lekkerste wijnen proeven. Na de wijnproeverij op deze desbetreffende wijngaard zul je naar de wijnspa gaan. Je kunt hier heerlijk relaxen.

Ontspannen in wijn, de wijnspa in Bordeaux

Je begint te baden in een spa gevuld met rode wijn of in een wijnvat, waarna je een wijnpakking krijgt met honing. Ook krijg je hier een heerlijke massage en een gezichtsbehandeling. Je huidje zal hierna weer ontzettend stralen en vrij zijn van oneffenheden. De spa maakt je helemaal zen, net zoals het bad met thermaal bronwater, de hammam en heerlijke ligstoelen waar je in kunt relaxen. Na deze luxe en ontspannende dag word je verwacht bij een diner in het bijbehorende restaurant genaamd La Grand Vigne. Het restaurant is bekroond met twee Michelin sterren en dus zul je hier heerlijk dineren. Hierna kun je diverse wijnen proeven in de wijnbar en er is een mogelijkheid tot het roken van een sigaar in de clubbar.

De omgeving ontdekken

Je kunt verschillende wijndistricten bezoeken waar je tijdens de wijnreis nog niet bent geweest en hier verschillende soorten wijnen proeven. Uiteraard kun je ook genieten van de omgeving, rondtoeren met een gehuurde auto of eens een dagje winkelen. Het is ook erg leuk om zelf een aantal dagen Bordeaux bij te boeken vooraf, zodat je naast het wijnprogramma ook zelf veel kunt ondernemen. Hoe dan ook is het een luxe en culinaire ervaring die je nooit meer zult vergeten.