Wijnreis Frankrijk

Als je je van wijnen en reizen houdt en ook nog eens van mooie streken in Frankrijk, dan is het zeker aan te raden om eens een geweldige wijnreis te maken. Natuurlijk kun je ook in andere landen en streken wijnreizen maken. Denk bijvoorbeeld aan de landen Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Hongarije. Op deze pagina vind je echter een voorbeeld van een wijnreis Frankrijk. Je kunt naar verschillende wijngebieden en regio’s in het land voor een geweldige reis waar je diverse wijnen proeft. Voorbeelden daarvan zijn Bergerac, Bordeaux, Bourgogne, Cahors, Dordogne, Elzas, Normandië en Sancerre. Diverse regio’s komen op andere pagina’s van deze website naar voren, zoals de streken Elzas, Bordeaux en Bourgogne.

Wijnreis door Frankrijk

Op deze pagina gaan we een voorbeeld geven van een wijnreis Frankrijk in de regio Sancerre. Je kunt hier wijnen proeven bij kleine wijnboeren die tijd voor je vrij maken en met passie over hun wijnen vertellen. Het is een driedaagse reis waarbij je overnacht in een schattig en sfeervol hotel in Saint Satur. Ze zijn allen voorzien van een eigen badkamer en toilet en beschikken over de nodige faciliteiten.

Wijnreis Frankrijk

Wijnreis Frankrijk

Wijnreis Frankrijk. Alle gebieden en streken bekijken en proeven

Als je aan komt is het mogelijk om ook een bezoek te brengen aan Gien. Hier bevindt zich een porseleinfabriek waar je ook hele gave porseleinen producten kunt kopen. Het is vlak bij het hotel in Sancerre. Je kunt je op je gemak settelen en opfrissen en de omgeving op eigen tempo leren kennen. De eerste dag is heerlijk rustig. In de avond is er gereserveerd voor het aantal personen waarmee je op wijnreis Frankrijk bent. Je proeft hier de heerlijkste gerechten die met passie bereidt zijn door een chef. Je krijgt er al een aantal voortreffelijke wijnen bij geserveerd. Zodra je een heerlijk ontbijt achter de kiezen hebt en je er weer tegenaan kunt gaan, begint het avontuur. Allereerst ga je naar een geitenkaasboerderij. Nu zul je misschien wel denken: het is toch een wijnreis? Maar bij een Sancerre wijntje hoort altijd een stukje geitenkaas. Het is erg leuk en lekker om dit mee te maken. Hierna is er een afspraak gemaakt waarbij je een bezoek brengt aan een wijnboer. Hij verteld vol passie over zijn wijnen, met namen de Sancerre wijn. Je kunt hier ook verschillende wijntjes proeven. In het geitenkaasdorpje genaamd Chavignol is een restaurantje waar je heerlijk kunt lunchen.

Naast wijn proeven ook heerlijk dineren

De naam van dit restaurantje is Au P’tit Goûter. Het is aan te raden om niet te veel te eten in verband met het heerlijke diner van de komende avond. Je geniet hier van een gastronomisch diner. Voordat het zover is breng je nog een bezoek aan een wijnboer. Hier proef je Sancerre wijnen, maar ook wijnen die wat minder bekend zijn. Toch zijn deze wijnen ontzettend lekker en is het erg leuk om de wat minder bekende wijnen te proeven.
De derde dag is de laatste dag van de wijnreis door Sancerre, Frankrijk. Je geniet nog van het ontbijt waarna je afscheid neemt van de gastvrouw. Je kunt de laatste dag vrij invullen. Je kunt uiteraard diverse wijnboerderijen bezoeken waar je nog niet bent geweest maar het is ook mogelijk om naar een andere stad in de buurt te gaan waar je nog even winkelt en luncht.

De wijnreizen door Frankrijk:

Een selectie van de mooiste Franse wijnreizen:

Deze diashow vereist JavaScript.