Wijnreis Moezel

Moezel, ook wel Mosel genoemd, is een wijnstreek in Duitsland. Je kunt deze streek vinden rond de rivieren de Moezel, de Ruwer en de Saar. Het ligt tussen de Eifel in het zogenoemde Rijnleisteengebergte en Hunsrück. Als je van plan bent om een wijnreis te maken, dan is het erg leuk om richting deze wijnstreek in Duitsland te gaan. Het is een romantisch wijngebied waar je de heerlijkste wijnen kunt proeven en prachtige landschappen kunt ontdekken. Je kunt deelnemen aan diverse proeverijen, wijnkelders bezoeken en genieten van rondleidingen waarbij met passie wordt verteld door wijnboeren. Je kunt ervoor kiezen om een driedaagse wijnreis Moezel te maken. Je verblijft in een accommodatie waar je slaapt in een tweepersoonskamer. Alles is er goed verzorgd. Je verblijft op een paar minuten loopafstand van een prachtig wijngoed van maar liefst 3,5 hectare groot.

Wijnreis Moezel

Wijnreis Moezel

Wijnreis Moezel. Duitse wijnen proeven

Op de allereerste dag word je ergens in de middag verwacht. Je kunt je rustig settelen en opfrissen na de reis. Zodra je opgefrist bent en alle spullen op zijn plekje liggen, kun je een rondleiding krijgen. Degene die over de accommodatie beschikken zijn ook de trotse eigenaren van de wijngoed en produceren zelf hun eigen overheerlijke wijnen. Je krijgt informatie over verschillende zaken, geniet van de prachtige wijngaard en uiteraard kun je ook diverse wijnsoorten proeven. In de avond kun je genieten van een heerlijk diner. Er wordt gekookt met regionale producten, waardoor je de regionale specialiteiten kunt proeven. Wat erg leuk is, is dat je je eigen favoriete wijn erbij kunt kiezen. Dat is er één van de soorten die je in de middag hebt geproefd. De rest van de eerste dag ben je vrij om te doen wat je zelf wilt.

Wijngaarden bezoeken tijdens de Moezel wijnreis

Op de tweede dag start je al goed. Je kunt namelijk deelnemen aan het ontbijtbuffet, waar heerlijkheden voor je klaar staan. Na een goed en stevig ontbijt heb je een afspraak met een wijnboer in het plaatsje Wehlen. Hij beschikt over een wijngaard direct aan de Moezel. Het is erg indrukwekkend, aangezien hij beschikt over maar liefst 16,5 hectare wijngaard. Het bestaat voor 90% uit Rieslingdruiven, die nog steeds met de hand worden geplukt. Door de steile hellingen is het onmogelijk om alles met een machine te plukken. Je krijgt eerst een uitleg, hierna een rondleiding en daarna proef je heerlijke elegante, zoete en droge wijnen. De rest van de dag kun je wijngaarden ontdekken, langs de Moezel wandelen en naar diverse wijndorpjes. Hier zijn ook veel leuke restaurantjes waar je kunt dineren.

Eigen invulling tijdens de wijnreis door Moezel

Je geniet van het ontbijtbuffet en hierna kun je rustig je spullen pakken en afscheid nemen van de gezellige accommodatie. Aangezien er geen programma is, kun je je eigen dag naar wens invullen. Kies er bijvoorbeeld voor om verschillende Moezelwijnen te proeven, te fietsen door een geweldige omgeving of ga winkelen in een leuke stad die je tegenkomt tijdens de terugreis naar huis. Neem uiteraard je favoriete wijnen mee, zodat je hier later nog een tijdje van kunt genieten.