Wijnreis Duitsland

Als je een wijnreis wilt maken, dan kun je naar diverse landen. Denk hierbij aan Spanje, Portugal, Oostenrijk en Frankrijk, maar ook dichterbij zijn er geweldige wijnreizen te boeken en te beleven. Namelijk in Duitsland. Je kunt naar verschillende regio’s waar in iedere regio veel te beleven valt. Je proeft de heerlijkste wijnen, leert te natuur kennen, dineert in geweldige restaurants en ga zo maar door. De regio’s waar je een wijnreis in Duitsland kunt maken, zijn onder andere Ahr, Ahr Moezel Pfalz, Ahr Moezel Pfalz Rheinhessen, Franken, Moezel en Pfalz.

Wijnreis Duitsland

Wijnreis Duitsland

Wijnreis Duitsland. Duitse wijnen proeven

Ahr is een wijngebied wat ook wel het rode wijnparadijs wordt genoemd. Het is klein, maar zeer fijn. Als je een wijnreis naar Duitsland maakt in de regio Ahr, dan verblijf je in een sfeervol wijnhotel. Alle kamers beschikken over privé sanitair, een balkon en alle faciliteiten die je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Hieronder een voorbeeld van een driedaagse wijnreis Duitsland in de wijnstreek Ahr. Op de allereerste dag wordt je in de middag verwacht bij het wijnhuis waar je verblijft. Je kunt als je er eerder bent uiteraard al zelf wat ondernemen, zoals bijvoorbeeld naar het moderne centrum gaan van Bad Neuenahr. Het sfeervolle van Ahrweiler is ook erg leuk om te bezoeken. Als je bij het wijnhuis aan komt laat de boer met passie zijn wijnen zien en krijg je een interessante rondleiding met bijbehorende informatie. Ze produceren niet alleen heerlijke wijnen, maar ook Sekt, een soort cognac, jam en druivensap. Het is ook mogelijk om deze heerlijkheden te proeven. Na de rondleiding en een proeverij word je verwacht in een restaurant met twee Michelin sterren. Hier geniet je van een heerlijk driegangendiner waarbij passende wijnen worden geserveerd.

De Duitsland wijnreis langs de Dernau

Na het ontbijt ga je een wandeling maken door de wijngaard. Je krijgt hier weer veel interessante informatie van een gids te horen, zoals over het klimaat, de druivensoorten en de werkzaamheden die er zijn in de wijngaarden. Als de wandeling erop zit rijd je naar Dernau. Hier is een uitgebreide lunch georganiseerd door een familie waarbij je heerlijke wijnen proeft. Vandaag op de tweede dag tijdens je wijnreis Duitsland heb je de vrijheid om zelf te kiezen waar je dineert. Het is mogelijk om bij hetzelfde tweesterren restaurant te eten zoals de dag ervoor, maar je kunt ook zelf een restaurantje zoeken dat bij jou past.

Wijn proeven in Ahr tijdens de Wijnreis door Duitsland

De wijnreis in Ahr wordt afgesloten met een uitgebreid en heerlijk ontbijt. Hierna ben je vrij om te doen wat je wilt. Het hangt er natuurlijk vanaf wanneer je terugrijdt of terugvliegt naar Nederland, maar je kunt er nog een productieve en interessante dag van maken. Je kunt zelf nog naar diverse wijnboerderijen, proeverijen bezoeken, winkelen of genieten van de omliggende natuur. Het is uiteraard ook mogelijk om een aantal dagen bij te boeken in een mooie stad in de buurt.

De wijnreizen door Duitsland:

Een selectie van de mooiste Franse wijnreizen:

Deze diashow vereist JavaScript.