Wijnreis Chili

Chili is een land in Zuid-Amerika dat bekend staat om zijn vele klimaten. De hoofdstad is Santiago. Het land grenst aan Peru, Argentinië en Bolivia. Als je op reis gaat in het prachtige land, dan is het aan te raden om ook een wijnreis te plannen. Het klimaat is er namelijk uitstekend en mede hierdoor staat het land bekend om de productie van heerlijke wijnen, vele wijngaarden, gezellige wijnboerderijtjes en de vele export naar landen over de hele wereld. Chili is dan een van de meest bekende landen dat wijn exporteert. Het land kent maar liefst 14 wijnregio’s. De meesten hiervan zijn geleden rondom de hoofdstad Santiago. De dichtstbijzijnde streken zijn Colchagua Valley, Casablanca Valley, San Antonio Valley en Maipo Valley. Er is een wijnreis Chili te boeken die maar liefst 12 dagen duurt. Hieronder vind je kort samengevat wat je kunt verwachten van een twaalfdaagse wijnreis door Chili.

Wijnreis Chili

Wijnreis Chili

Wijnreis Chili. In één woord: Prachtig!

Je vertrekt vanaf Amsterdam naar Santiago. Het is een lange reis, dus het is verstandig om je hierop voor te bereiden. Je komt aan op de tweede dag. Je wordt op de tweede dag welkom geheten door de lokale medewerkers en de organisatoren van de wijnreis. Je kunt je rustig opfrissen en je spullen uitstallen, waarna je aan het einde van de middag wordt opgehaald door een gids. Je gaat vandaag langs moderne en historische bezienswaardigheden. Je sluit de dag af in een restaurant waar je geniet van een luxe diner en een wijnproeverij. De derde dag start je met een ontbijt en word je door een gids weer meegenomen. Je gaat vandaag het centrum van Santiago in, waar je op lokale markten groenten en fruit kunt proeven. De rest van de dag kun je zelf kiezen wat je doet en waar je dineert. Op de vierde dag neem je afscheid van je huidige verblijfplaats en ga je naar San Antonio Valley. Je komt door middel van een huurauto in de moderne wijnstreek.

Chileense wijngaarden bezoeken tijdens de wijnreis

Je bezoekt diverse wijngaarden, gaat naar een prachtig landgoed en je komt langs veel historische dorpjes. Je proeft heerlijke wijnen in diverse wijngaarden en je krijgt een rondleiding door een ontzettend oude wijnkelder. Hierna is het gaaf om een bezoek te brengen aan het nationale natuurpark genaamd La Campana. De volgende dag ontbijt je en ga je naar je volgende accommodatie dat gelegen is in een andere wijnregio, namelijk Colchagua Valley. Dit is een van de meest bekende regio’s van Chili als het gaat om wijnen.

Chili wijnreis door Alto-, Centraal- en Kust Maipo

Je maakt een tour over een bodega, je proeft heerlijke wijnen en je sluit de dag vandaag af met een culinair diner waar verschillende wijnen bij worden geserveerd. Op dag 7 ga je naar Viña Viu Manent. Je maakt een rit met een klassieke auto langs wijngaarden. Je leert veel over het produceren van wijnen en je zult een privé proeverij meemaken. Je dineert in een knus restaurantje waar je diverse gerechtjes nuttigt. De achtste dag ga je naar Maipo Valley. Je gaat langs drie gebieden, genaamd Alto Maipo, Centraal Maipo en Kust Maipo. Je verblijft in een boetiek hotel.

De tijd vliegt voorbij tijdens mijn Chili wijnreis

Op de negende dag geniet je weer van een heerlijk ontbijt en ga je vooral langs proeverijen. In de middag is er een lunch en in de avond kun je dineren waar je wilt. De volgende dag ga je naar een wijnhuis genaamd Santa Rita. Hier staat een wijnproeverij op het programma. Op de elfde dag is het einde van de wijnreis Chili in zicht. Je geniet nog eenmalig van een heerlijk ontbijt en je pakt je spullen. Je gaat vandaag terug vanaf Santiago naar Amsterdam. De twaalfde dag kom je aan in Amsterdam.