Wijnreis België

Een wijnreis door België maken is ontzettend leuk. Je kunt ze maken in diverse streken en op verschillende manieren. Tijdens de wijnreis door België ga je verschillende wijnen proeven en bezoek je verschillende wijnboeren en wijnhuizen. Het land dat aan ons eigen land grenst, beschikt over een aantal bekende wijngebieden. Dit zijn Heuvelland, Hageland, Haspengouw en Côtes de Sambre et Meuse. De gebieden zijn niet zo bekend als bijvoorbeeld Bordeaux in Frankrijk, maar het wordt wel steeds bekender.

Wijnreis België

Wijnreis België

Wijnreis België, net over de grens heerlijke wijnen proeven

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende wijnregio’s in België. Een van de meest bekende regio’s is Haspengauw. Het ligt in de Belgische provincie genaamd Limburg en ten westen van Maastricht. Verblijft in een sfeervol driesterrenhotel. De kamers beschikken allen over privé sanitair en alle moderne faciliteiten die nodig zijn voor een aangenaam verblijf. Je wordt de eerste dag in de middag opgepikt door de organisatie van de wijnreis door België. Dit zal rond 13:00 uur zijn. In de ochtend heb je dus de tijd om jezelf op te frissen en je spullen uit te pakken. De wijnroute start vandaag bij een gezellig wijnhuis waar je een rondleiding krijgt van de wijnboer. Hij verteld vol passie over zijn oude wijnstok waar diverse wijnen geproduceerd worden. Na de rondleiding en uitleg is er een lunch waar je diverse wijnen naast proeft.

Belgische wijnreis met een high wine en culinaire hapjes

Na dit bezoek gaat de wijnreis door België verder naar een wijngoed genaamd Kasteel Genoels-Elderen. Hier worden veel dezelfde druivenrassen gebruikt. Er wordt vooral Chardonnay en Pinot Noir geproduceerd. Deze kun je hier proeven. Tot aan het diner heb je tijd om de regio zelf te verkennen. In het restaurant van het hotel is in de avond een culinair gangendiner georganiseerd waarbij je weer diverse wijnen proeft. Op de tweede dag van de wijnreis door België geniet je van een uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet.  Je gaat vandaag fietsen door de prachtige regio. Onderweg stop je bij diverse wijnhuisjes, waar je weer de heerlijkste wijnen proeft. Later die dag is er een high wine. Je proeft hier hartige, zoete, warme en koude gerechtjes waarbij je diverse wijnen nuttigt. De rest van de dag is zelf in te vullen. Ga een heerlijk middagje winkelen of geniet van een middagje wellness dat bij te boeken is bij de accommodatie. In de avond dineer je in een restaurant in de buurt waar Franse gerechten geserveerd worden.

De wijnreis door België gaat naar Hageland

Je geniet nog eenmalig van het ontbijt en je pakt je spullen in. Er staat voor vandaag nog een activiteit op het programma van de wijnreis door België. Je rijdt zelfstandig naar Hageland, dat gelegen is vlakbij Brussel. Hier maak je kennis met diverse wijnen die je nog niet hebt geproefd de afgelopen dagen. Omdat je zelf dient te rijden is het belangrijk dat je alleen proeft en het niet opdrinkt. Je kunt de rest van de dag zelf kiezen wat je wilt doen. Ga bijvoorbeeld een dagje Brussel in om te winkelen of kies voor een mooie route terug naar huis. Neem een paar heerlijke wijnen mee naar huis en je kunt nog lang nagenieten. Bekijk ook eens de wijnreis door Luxemburg.