Wijnreis Australië

Er zijn veel landen waar je naar toe kunt reizen. Je kunt natuurlijk op vakantie gaan in Europa, maar ook landen als Argentinië en Australië zijn erg gaaf om te bezoeken. Op deze pagina vind je meer informatie over een wijnreis in Australië. Het is aan te raden om een wijnreis te boeken voor tijdens je rondreis door het prachtige land. Een bezoek van drie dagen is natuurlijk veel te kort.

Wist je dat je in het land niet gemakkelijk aan drank kunt komen? In supermarkten wordt geen wijn verkocht. Je kunt het ophalen met de auto, door langs te gaan bij een drive in. Je besteld de drank, rijdt door de drive in en je krijgt je fles drank mee in een papieren zak. Toch zijn er diverse regio’s die bekend staan om de heerlijke wijnen en hier kun je dan dus ook een Australië wijnreis maken. De meest bekende streek is Barossa Valley.

Wijnreis Australië

Wijnreis Australië

Wijnreis Australië, Down Under wijn proeven

Dit is te vinden in South Australia, de meest belangrijke wijnstreek van het land. Je vindt hier diverse druiven waar wijnen van gemaakt worden, zoals chardonnay, sémillon en riesling. Ook zijn er blauwe druiven waar wijnen van gemaakt worden.

Barossa Valley tijdens de wijnreis door Australië

Wat erg leuk is aan de wijnreis Australië in de Barossa Valley, is dat je verblijft waar je wilt verblijven en dat je wordt opgehaald door een organisatie. Als je een rondreis maakt en je verblijft momenteel in deze wijnregio, dan komt dat dus ontzettend goed uit, ook omdat je er zolang kunt blijven als je wilt en je niet aan een bepaald arrangement vast zit. Op de eerste dag word je na het ontbijt opgehaald. Je gaat vandaag langs allerlei leuke wijnbedrijfjes, waar je de heerlijkste wijnen kunt proeven. Een daarvan is een hele oude wijnstok waar een wijnboer vol passie over zijn wijnen verteld en hoe alles tijdens het proces verloopt.

Australië wijnreis, druiven plukken en proeven

Tijdens de wijnreis door Australië zie je hoe de druiven geplukt worden, maar ook hoe het uiteindelijk in een vat zit. Je proeft direct wijnen vanuit het vat. Hierna ga je naar een boerderij, van Maggie Beer. Zij is een kok en kookt op tv en beschikt over diverse kookboeken. Hier lunch je en volg je een workshop. In de middag ga zie je veel prachtige natuur. In de avond dineer je met zijn allen in een knus restaurantje waar je een vier gangen diner geserveerd krijgt. Bij ieder gerecht wordt een bijpassende wijn ingeschonken.

Op de tweede dag van de Australië wijnreis ontbijt je rustig in je eigen gekozen accommodatie. Je hebt tot 13:30 in de middag de tijd om te doen wat je zelf wilt. Kies voor een duik in het zwembad of verken de buurt. Je wordt opgehaald om half 2. Je gaat met het groepje en de organisatoren lunchen op een prachtig landgoed, waar ook diverse wijngaarden en een wijnhuis te vinden is. Je geniet van een culinaire lunch met bijpassende wijnen en je krijgt een rondleiding. Je mag hier ook je eigen wijnen plukken.

Bezoek kleine wijnhuisjes en geniet van de wijnproeverij

Na dit bezoek ga je langs kleine wijnhuisjes waar je veel wijnen proeft. Je wordt uiteraard door de chauffeur thuis gebracht, maar het is aan te raden niet alles op te drinken. Proef eerst alle wijnen en kies erna de lekkerste wijn uit om extra van te genieten. In de avond is er een barbecue georganiseerd waarbij je een mousserende rode wijn proeft. Het bijzondere hieraan, is dat deze gekoeld is. Het is een fles genaamd Sparkling Shiraz. De laatste dag van de wijnreis door Australië is aangebroken. Je ontbijt nog gezellig met alle deelnemers waarna het helaas is afgelopen. Je kunt je eigen reis voortzetten en uiteraard de rest van de reis en zelfs nog thuis genieten van heerlijke wijnen die je overal hebt kunnen kopen.