Wijnreis Argentinië

Er zijn veel landen waar je prachtige wijnreizen kunt maken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een Europees land zoals Spanje of Frankrijk. Het is ook ontzettend gaaf om verder te kijken dan deze landen. Wist je bijvoorbeeld dat Argentinië (Zuid Amerika) drie prachtige wijnregio’s heeft waar je de mooiste wijnreizen kunt maken? Ik heb zelf een mooie Argentinië wijnreis gemaakt en op deze pagina kun je daar meer over lezen. Het is wellicht iets langer vliegen dan naar Bordeaux, maar het is absoluut de moeite waard! Hieronder lees je meer over de wijnreis door Argentinië.

Wijnreis Argentinië

Wijnreis Argentinië

Wijnreis Argentinië, de mooiste streken bekijken

In het noorden vind je een streek, waar je in de Calchaquìes Vallei wijngaarden bij elkaar vindt met de hoogste dichtheid. Het ligt erg hoog in de provincie Salta. Het regent er bijna nooit en het beschikt over een warm klimaat met zeer hoge gemiddelde temperaturen. Daardoor krijg je een heerlijke druif die je tijdens de wijnreis door Argentinië uitgebreid gaat ‘leren’ proeven.

Tijdens de wijnreis bezoek je ook de regio’s Cuyo en Mendoza

De tweede regio is Cuyo. Het wordt ook wel het “land van de woestijnen” genoemd, omdat het er uiterst droog is. Toch is het een van de meest producerende wijnregio’s. Dit lukt door het zuivere smeltwater van het Andesgebergte. Er worden heerlijke wijnen geproduceerd hier. Als laatste en belangrijkste wijnregio, Mendoza. Hier worden maar liefst tachtig procent van de wijnen geproduceerd, op meer dan 395 hectare aan wijngaarden. Er is een bodega met Nederlandse “roots”, waar je kunt overnachten. Hier worden ook ontzettend lekkere wijnen geproduceerd. Tijdens de driedaagse wijnreis Argentinië verblijf je hier.

Volop wijn proeven tijdens de wijnreis door Argentinië

De belangrijkste regio van Argentinië is Mendoza. In de ochtend word je verwacht bij de bodega waar je verblijft. Het is een wijnhuis genaamd Bodega Salentein, dat zich gevestigd heeft in de zogenoemde Uco Vallei. Het bevindt zich ongeveer 80 kilometer vanaf Mendoza stad. Bij aankomst maak je kennis met de anderen in de groep. Je kunt je spullen opruimen en jezelf opfrissen. Na dit alles krijg je een rondleiding op het landgoed en wordt er veel verteld. Je kunt ook veel vragen stellen. Het landgoed staat op een grond van 5000 vierkante meter, waar ook een cultureel centrum genaamd Kirka is. Hier kun je kunst bekijken, wijnen proeven, ontspannen en ga zo maar door. Dit is dan ook wat je op de eerste dag van de wijnreis zult doen. In de avond word je verwacht bij het restaurant dat bij het landgoed op het wijndomein is. Dit is het Kilka restaurant, waar maximaal 80 mensen kunnen deelnemen aan het Wine en Dine menu. Je kunt hier culinair genieten van heerlijke gerechten waarbij bijpassende wijnen worden geserveerd die geproduceerd zijn op eigen bodega. Er is een gezellige sfeer en alles is erg kunstzinnig.

Wijnhuizen en natuur bekijken

Je gaat naar een wijnhuis ongeveer 40 kilometer verderop. Onderweg geniet je van de prachtige natuur en de leuke huisjes en dorpjes. Je krijgt bij dit biologische wijnhuis een rondleiding, uitleg en je proeft de heerlijkste wijnen. Hierna is er een lichte lunch georganiseerd. Tijdens de wijnreis Argentinië ben je in de middag je vrij om te doen wat je zelf wilt. Het is erg gaaf om naar het centrum van Mendoza te gaan. Het is er pittoresk, je kunt er heerlijke hapjes en drankjes nuttigen en genieten van al het moois. In de avond ga je weer terug naar het Kilka restaurant waar je weer kunt genieten van een heerlijk diner met bijpassende wijnen.

De laatste dag van de wijnreis Argentinië is aangebroken. Je geniet van het afscheidsontbijt en hierna kun je je reis voortzetten. De meesten kiezen ervoor om een langere vakantie te boeken, aangezien drie dagen Argentinië wel heel kort is. Zet je reis voort, neem heerlijke wijnen mee en je vergeet de leuke ervaringen nooit meer.